long time, no hear

Det kan hända mycket i den här stora staden och senaste veckan har varit speciellt händelserik av någon anledning. Mycket sjukt och kul har utspelat sig.

Tisdagen var Liza ledig och hängde med Anna och Erik på Skansen och Grönan. Tydligen var det en kul grej och de fick se Adam Tensta stå och rocka röven av Anders Lundin. Efter att Kerstin slutat drog vi till ett tillsdess icke utforskat område: Karlaplan, bakom Fältöversten. Vi skulle hem till Erik och titta på film. På väg dit började vi höra fett höga smällar överallt. Det lät ungefär som enorma fyrverkerier fast mer skrämmande och påminde mer om bomber. OMG! Ryssarna har intagit landet. Krig! Så vi gömde oss inne i en filmbutik efter att vi kollat att deras fönsterrutor bestod av pansarglas. Vi sökte skydd där tills smällarna avtagit och vi valt film. Efter en trevlig myskväll med mycket lösviktsgodis tog vi oss förvånansvärt hem med buss 4 och nattbuss.

Sötast i stan tisdag: Busschauffören på bussen till Gullmars vid ett-tiden: "Hoppas ni har kommit lite närmare era sängar. God natt!"

Onsdagen började med att vi fick våra farhågor från gårdagen bekräftade. Ju närmare vi kom Djurgården på väg till jobbet desto fler ryska matroser möttes vi av och de hade inte fred i blicken. Mer än så. Blickarna de fick tillbaka från oss när de försökte flörta var dock fulla av skräck. Bara de där platta, stora mössorna kommer ge oss många mardrömmar framöver.

Liza lekte även på onsdagen tjänstledig och tog istället hand om och gick på Grönan med lite folk hon lärt känna i Idre i vintras. Det blev en heldag full av "feffande" hit och dit... Kvällen slutade med bad i en pool i Täby, men Kerstin tyckte det var lite mesigt att bada med badkläder. Eller hur? Visst var det så Mark?

Dyngsur helkroppsfeff var ordet för dagen...

Dagens kändisspan(/kändisbak): Karl Dyall, på tunnelbanan med mera hår, mera skägg och grymt fula byxor. Sorry!

Grymt ofräsha åkte vi direkt till jobbet morgonen därpå och mest synd var det om Jonte som fick stå ut med det när vi på torsdagskvällen gosade ner oss i hans soffa för att se 1408  med underbara chokladbollar som tilltugg. Kanske blev det lite för mycket av självmordshallucinationer och blinkande klockradior så vi avrundade med Jorden runt med Timon & Pumba innan vi, vid ett, skulle ta oss tillbaka in till civilisationen och Hökarängen. När vi gick på bussen till Gullmars från Östra station var cikeln sluten och dagen slutade på samma ställe där den hade börjat.

Fredag och 90's på Riddarholmen stod på schemat men innan det hann vi med fotboll på Gärdet med Jonte, Sergio, Natan, Momo, Micke, Salomon, Kalle och Jakob. En mycket händelserik match som domaren dock avblåste i förtid på grund av en avslagen tand och ett djupt tandavtryck i en underarm. Vidare mot Riddarkällaren där även Anna och Erik Litton joinade och vi mötte en gammal klasskompis. Dj:n hade lyssnat på vårt förslag vi kom med förra gången vi var där och hade lagt till Tapetklister med Jumper i spellistan. Merci! Sjukt kul och mycket dans, dock lite förstört av skumma fransmän. Men screw them.

Lite krångel blev det med nattbussarna hem så när vi väl kom till Hökis var det ingen idé för Kerstin att gå och lägga sig för tåget hem till Linköping skulle gå 08.00. Liza och Jonte kunde sova ut medan Kerstin firade Gabriellas födelsedag med två timmars sömn i kroppen. Ett vinnande koncept.

Sista söndagen i månaden = pubkväll och där blev det ännu mer dans (undra hur många timmar konstant dans vi har ägnat oss åt denna vecka?).  Mycket trevligt folk var där och vi upptäckte att världen är väldigt liten ibland, eller i allafall Mora... Vid tretiden promenerade de tre tjejerna Liza, Kerstin och Anna längs Nybrokajen(med stort N) och blev uppraggade utanför Seven Eleven innan de fortsatte mot nattbussarna vid Sergels Torg. 

Idag, Måndag, var det perfekt väder för en sovmorgon och sen en trip med pendeln till Handen och ett dopp i Rudan. Underbart förutom alla getingar som var hungriga på allt som var ätbart och allt annat också. Där hängde vi resten av dagen innan vi åkte hem och åt riktig, lagad mat innan vi drog in till Medis och tog en öl med sköna norrlänningar. Även där har Idre fjäll ett finger med i spelet... Dagen kunde inte bli mer komplett...trodde vi....När vi satt på tunnelbanan till Gullmars och precis skulle lämna Skanstulls station såg  vi en kille utanför fönstret och tankegången gick så här: "Åh, han var söt. Han liknar Vik....Det ÄR Viktor!"

dagens kändisspan, ett av de bästa hittills: Viktor Åkerblom Nilsson i blå/vitrandig skjorta och sitt underbara födelsemärke.

Nu har ena hälften av oss somnat efter en grymt fartfylld vecka. Bilder kommer! Vi promise!

Sov for i helvede!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0