Tack och Hej

Jaha då var livet på den kungliga Djurgården över, iaf för mig. Kerstin har ju en månad kvar. Känns väldigt tomt och konstigt måste jag erkänna. Nu har jag en vecka kvar av galet ”Stockholmsliv” att se fram emot. Sedan är det dags att flytta hem till byn igen och försöka fylla dagarna med någonting. Jag kommer verkligen att sakna Stockholm och Grönan! Men mest av allt kommer jag sakna Cursed!!! Vet inte riktigt hur jag ska få mitt liv att gå ihop utan henne.

Det kan hända att jag dyker upp här igen om det, mot förmodan, händer nåt intressant i Linköping, och några kändisspan lär det väl inte bli heller direkt. Om man inte räknar landshövdingen…

Jaja, det här blir bara en kortis, vi kommer tillbaka och berättar mer om vad som har hänt på sistone. Stor kändis-lista utlovas!!! Och även några kära återseenden.

Puss och Kram på er alla
Liza


A day in the sign of shopoholism

Upp med tuppen (den sena), frukost med den sista marmeladen och iväg med tunnelbanan till Globen. Tänkte ta en sväng förbi där på väg in mot stan men det visade sig att shoppingen där var lite mer än vi förväntat oss. Hittade tom ett helt OK hak att käka lunch ink. kaffe och mini-kaka på innan det var färd vidare.

Punkt för punkt på våra listor prickades av samtidigt som pengarna  på något konstigt sätt blev lite mindre och inte lika mycket värda... Det måste ha med den däringa inflationsgrejjen, alla tråkiga gubbar på TV snackar om, att göra.

Lite tröttare men mycket lyckligare (?) var vi tilbaka i Hökish och kunde faktiskt titta lite på en av de tråkigaste Jönssonligan-filmerna. Vi blev liite rastlösa så in i köket for vi som jehun (spelling-anyone-no?) och kokade ihop lite bulgur-tomat-sallads-grej. Erkänn att det vattnas i era munnar? Addera det med lite Pepsi och ni har en festmåltid utan dess like!

Dagens nostalgi: Vi var inne på Brio och hittade några saker som betydde mycket för vår utveckling på det tidiga 90-talet. Innan dess hade Kerstin blivit rörd till tårara genom att hålla och bläddra i ett riktigt bokmärkesalbum! It was just too much! 





Förresten passade Liza på att färga och klippa håret för ett oemotståndligt erbjudande där man fick en skotsk hatt på köpet. Uh maj gååd! Aj måst havv it!

Dagens smarta idéer: Under vår lunch kom vi på två av de smartaste idéerna vi nånsin kommer få men de håller vi för oss själva ett tag. Däremot hade Lindex i Gallerian gjort en översmart och kul grej i deras provrum.



Dagens kändisspan: Jag har fått en egen stalker/Fredrik Lindström. Janne, Janne, Janne...(HAR DU STERILISERAT DIG?) Lille Janne Westerlund, min egen lilla komiker. På en vecka har vi hunnit med mycket tillsammans. Åkt Djurgårdsfärja, hängt på Thorildsplan och i Hökish (Det sista inte så konstigt dock, eftersom han bor här... men ändå). Jaja, jag gillar honom för den han är. Den 1e september ska vi sitta längst fram på hans show på Boulevardteatern. Be there!!! gratispopcorn.se

Nu ska jag sluta skriva innan Liza äter upp kortleken för att hennes patienser ALDRIG går ut fast hon fuskar hela tiden. Skillat! =P (<-- en sån där P-smiley. Funkar den som preventivmedel? Tack Liza för det skrattanfallet!)

Nu flyter allt på så bra tack vare den där rackarns colan så jag slänger in en bild på Liza när hon vaktar bulguren så den inte kokar över.


Sov gott biatches!

Som om inget hade hänt...

...är vi här igen! Sen sist har det inte hänt så mycket, därav den bristfälliga aktiviteten här. Det som har hänt är att Liza har blivit kallad på intervju i Idre, Kerstin har fått jobb på STHLMs-mässan, vår lovely Anna-banana har lämnat oss för att återförenas med Linköping och vi har hängt onyttigt mycket på After. Tiden har varit både händelselös och omvälvande med inslag av billig öl, många Scrubsavsnitt och en mörkblå soffa.

Idag har vi båda haft day-off så kläder har tvättats och...och...ehm... Vi har i alla fall avnjutigt en LÖÖVLI middag bestående av flintastek, ris, bearnaisesås och majskolvar. Vi kanske borde jobba lite på vårt bordsskick innan nobelmiddagen... Gott var det iaf och då måste man ju njuta.

Heldag på stan är att vänta imorgon och för er lyckostar som ska på Gröna Lunds avslutningsfest den 22:e, med Hollywoodtema, lovar vi en överraskning som heter duga... =)

Keep it real så syns vi!

Wanna know more huh?

Den spännande fortsättningen på vår festliga 080808-dag kommer här:

Vi drog in till stan och ut till Djurgården till 18.38 och ställde oss utanför Gröna Lundsteatern för att helt enkelt få de bästa platserna. Jaa, vi var en timme och 22 minuter tidiga, men vilka fick sitta längst fram i mitten då? Vi roade oss där längst fram i kön som växte och växte, genom att skriva vykort och ta posebilder... Efter en knapp timme var det en liten skåning som kom och ryckte i dörren och sa: "Nä det blir inget, det är låst". Det var Johan Glans. Lovely! Det roligaste var att tanten bakom oss i kön sa "Vad liten han var" när han hade gått.

Själva showen var underbar och ett perfekt pre party! Efteråt drog vi till Stureplan och sen drog vi därifrån till Kungsträdgården. Där upptäckte vi något underbart. Patrik Isaksson var där på scenen och sjöng. Varken jag eller Liza har lyssnat speciellt mycket på honom men den kvällen var han helt underbar! Han gav liksom liite mer än mest och vi blev helt i extas! Nästan den bästa stunden på hela dan och en perfekt avslutning på det speciella dygnet. Åter till Sture och trängas med folk. Den överfyllda "partyplatsen" utan varken musik eller dans får stå för den största besvikelsen. Sjukt värdelöst! Det var liksom som att stå långt fram i ett publikhav på en festival fast utan konsert. Knuffar och sparkar och allmänt otrevligt. Vi hamnade tillslut på Burger King innan vi åkte till Täby och sov istället. And that's that!







Johan glans är som en liten söt, skär gris.


Uuuh maj gådd

DET GÅR INTE! Idag skulle vi avgöra tupptävlingen och spänningen steg och steg här i vardagsrummet tills vi kom fram till det faktum att det blir OAVGJORT! Så kul var den tävlingen... Tack för alla...jättemånga... röster. Priset kommer nu att delas mellan de båda rivalerna och jorden fylls av fred och lycka. Halleluja - eller nåt.

Sov gott - möglig fruktkompott

I väntan på mättare tider

Nu har vi kommit halvvägs på denna festliga dag och Stockholmarna har överraskat oss positivt. Kringlorna var mumsiga värre och frukosten way good! Efter att ha lyssnat till bra, och ...mindre bra karaoke på Mamma Mia-scenen i Globen och gått en rundvandring i lite loger och Annexet drog vi oss hem igen. Satte på Scrubs, som en vänlig själ lånat ut, och somnade direkt (Liza) respektive efter alla avsnitt (jag).

Det känns fortfarande helt OK att vara undercover-08:a idag fast det var lite på gränsen när två (säkert guldkortsägande) tjejer valde att sjunga "Stockholm i mitt hjärta" på karaoken och alla skulle vifta med händerna så vi smygsjöng med i "Jag vill vara din Margareta" på öschötska efteråt. Just to remind us who we really are...

När Liza vaknar och vi fått i oss lite lagad mat (en riktig raritet) blir det streetdance-battle och Stockholm live med Johan Glans. När vi är fulltankade med humor och humör får alla brats och schteekare i White Room-kön se upp med sina övervaxade hårstrån för då tänker vi göra Stureplan till vårat dansgolv.

Om de inte har några hemliga super-hypnotiserings-vapen och gör oss till Östermalms-brudar (like, Yeah - don't think so) och flyttar in oss i nån étagevåning med balkong på Strandvägen så hörs vi igen.

See ya - don't wanna be ya!

Som en orgie i färgglada bilder



Nu en snabbguide till våra underbara bilder:

Fin nattvy över Sthlm på väg till 90's. Martina på bryggan när vi peppar inför pubkväll. Solnedgång samma tid, samma plats. Kerstin, Jonte och Lizas huvud på bryggan. Patric och Nicke på pubkvällen. Annas kvart-i-tre-ragg. Kerstins nya väska + Porrgrodan på café. Kerst och Jonte. Liza och Kalle. Kalle rockar loss på Guitar Hero. Martina i soffan. Brudarna spanar in Johan Glans i köket. Jonte har oväntade överraskningar i sin väska. Carl-Einar Häckner på Stora Scenen, Gröna Lund tidigare ikväll. Posebilder med the KING! Tora och Kerstin under sitt upphittade paraply på den läckande bussen hem till Hökish.

Just nu håller vi på att skriva ner ett schema över hur vi ska ta oss an den stora dagen imorgon. 080808 Vi tänker i alla fall börja dagen med gratis kringlor på Gullmars' för att sedan äta gratis frukost på Globen och avsluta kvällen med att dansa utomhus på Stureplan. Nånting ska man ha för att man står ut med de dryga jävlarna! (OBS! Ironi. We mean no harm. Skona oss!)

Citat
"Jag trodde det var hans huvud men det var hans rumpa!" - Kerstin på fiket när Jonte satte sig i hennes knä.

Tyvärr har vi inga nya kändisspan men däremot kan vi stolt berätta att vi har börjat leta lägenhet på allvar så chansen finns att ni får höra mer om våra äventyr även längre in i framtiden. Vem vet?

Dagens tips: Har ni inget att göra så kan ni alltid flippa ur på Hitta.se-kartor och låtsas att ni flyger med piltangenterna. Try it!

Happy 080808 på er!

Lite av varje

Idag var det, till stor skillnad från igår, knökat på Grönan. Folk hade verkligen suttit inne och tryckt och väntat på att regnet skulle sluta förpesta deras sista värefulla sommarveckor. Dessutom var Carl-Einar Häckner på stora scenen och uppträdde så det var minst sagt liv i luckan.

Sitter här för mig själv och lyssnar lite på Tough Alliance men har typ redan tröttnat. Synd. Tänkte köpa skivan men nu sjönk det suget lite. De är absolut bäst att lyssna till de få, exklusiva gångerna Popexpressen kör dem och man får superenergi att fortsätta jobba. Det är då musik som den ger mest. Får nog byta till nåt annat. Plasticines - Loser får bli nattens musiktips.

Satte mig bredvid en tjej på bussen idag och fick för mig att jag skulle fråga om det gick bra att jag satte mig där, precis som jag brukar göra hemma. Hon tittade på mig som att jag vore ett lustigt litet monster. Ska fortsätta med det.

Nu ska jag inte fortsätta alls utan sova istället.
Sleep tight - Wednesday night
(Snart sovandes över tangentbordet, Kerstin)

3, 2, 1!

SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN SISTA CHANSEN

Nu ska vi slutgiltigt avgöra vilken tupp som vann! Isn't it exciting! Så har ni inte röstat GÖR DET NU! Skriv en kommentar och nämn tupp nr 1 eller 2. NUNUNU!


nr.1  nr.2
The battle continues

Slagfält och kanelbullar

Förr möttes de på slagfältet, männen, för att mäta sina styrkor mot varandra. De var utrustade med svärd och det gällde att vara stark både i psyket och rent fysiskt för att överleva. Det var en kamp på liv och död. Ni kan ju tänka er hur det var att uppleva det på plats. Det var den ultimata kampen i manlighet och luften var tjock av båda adrenalin och testosteron som sprutade ur varje möjlig por.

Vi upplevde samma sak i lördags fast inte på en dimmig kulle som i Bröderna Lejonhjärta utan i ett vardagsrum i Hornstull. Istället för att sitta upp på frustande hästar satt combatanterna i en soffa och fåtölj och svärden var utbytta mot plastgitarrer. Tonvis av manliga frustrationshormoner irrade runt i rummet och kampen på liv och död var densamma. Ordet som fanns i allas medvetande men som ingen vågade uttala var: prestige. Vem var egentligen snabbast med att trycka på knapparna? Vem hade mest "star power"? Vem var helt enkelt bäst?...på Guitar Hero.

Nu har vi samlat oss här i köket för an varm kvällsmacka. Fint besök har vi också, närmast från Jämtland, Tora!! Skulle ju lägga upp lite bilder från tiden sm gått och då ville inte Lizas kamera orka mer så det blir bara några från den händelserika fotbollskvällen. Enjoy!

              

Nu till helgen då vi på lördagen kollade på Pride och fikade fett prisvärda kanelbullar på Cafe 60 innan vi hamnade efter mycket om och men på filmnatt med B&J-glass hos Eric.

Söndag njöt vi av Kristins city-besök och upplevde massor kändisspan! Eller vad sägs om: Sara från A-teens, "Olga" i Andra Avenyn, Thomas di Leva som hälsade på oss som att vi kände varann, Måns Möller, Steven Simmonds, Thomas Järvheden raceade med sin flickvän till ett övergångsställe, sen träffade även Martina och Kristin Nordman. Idag har vi sett Carl-Einar Häckner i Green Room och Rafael Edholm i regnet utanför Sockervadden.

Pics:         

Såå, nu har vi varit oförskämt osociala mot vår gäst så vi säger Good Booh!

On our way

Vi är på väg in till stan för att uppleva en parad full av glitter och glamour, hoppas vi. Våra förväntningar som lantisar är ganska höga. Sånt här har vi inte hemma, eller jo, nästan.  Vi har iallafall förpeppat genom att pride-städa, vilket betyder att man har tröttnat på att gå omkring i brödsmulehavet med nyduschade fötter och för att det ska bli lite roligare att ta bort det sätter på The Ark på stereon. Lovely.  Belönade oss med något såå nittiotaligt som en flute med vaniljglass och  7 up. Det var också ganska lovely. Nu gäller det bara att anpassa klädvalet till det elaka vädret som skriker "snart kommer det börja ösregna men inte förrän ni går ut så att ni blir dyngsura och förstör era frisyrer", ungefär.

Swedish sin breaking borders - lets rock!

RSS 2.0