Kerstins årskrönika...NOT!

Förr om åren har man väl tittat på dem - årskrönikorna. Rapports årskrönika, Sportspegeln minns OS, Agnetas nyårskarameller and so on. I år har jag insett att jag inte inser vad som är meningen med dem. Pinade mig igenom OS-grejjen på SVT i går (nej, jag orkade inte resa mig ur soffan) och började fundera över fenomenet. Jag ville inte se vad som hände på OS i somras men det var INTE för att jag redan visste hur allt slutade, nej tvärtom. Jag såg verkligen INGENTING från OS 2008 eftersom jag jobbade hela sommaren och redan för fem månader sedan hade glömt bort att det faktiskt var ett OS-år. Alltså intresserar dessa program de som redan har sett allt. De spelar på människors behov av arkivering och några försök till att hålla kvar det gamla. Det är i alla fall min teori. De som minns vill minnas dubbelt så mycket men de som redan har glömt kan lika gärna glömma att de aldrig mindes. Hängde ni med?

Däremot kan det vara kul att sammanfatta vad man TYCKTE om året lite fint för sig själv och eftersom du läser detta kommer du inte undan mina oerhört offentliga tankar. MOHAHA!

Förra nyårsafton lovade jag och några till (kommer ni ihåg? nej ni läser ju inte ens den här bloggen...justääää) att 2008 skulle bli DET BÄSTA ÅRET EVER! Det började bra och slutade ännu bättre.

Men det finns EN sak som inte var kul. Det enda negativa jag kan komma på faktiskt.

Min pluttelillebrorsa växte om mig.

Gott nytt år!

Nu när alla pustar ut

Mellan jul och nyår - mellandagsrea? My ass. Här är man borta från sin stad i ett halvår och vad händer? Hela stan går i konkurs, rivs, byggs om. Tog en sväng ner på stan i går och varannan affär var igenbommad eller flyttad eller lagd på is för att den skulle flyttas och vara tillbaka om ett år. En galleria som bytt till ett betydligt fulare namn och blivit betydligt fulare innuti. Vem tänkte och med VAD? Illa.

Tur att folket man gillar mest inte gått i konkurs iallafall. Fika med Våhlin, därefter mental coach för de gamla gymnasiegrabbarna vid pokerbordet hos Jepsson och sen mys i vardagsrummet med Carro, Tora o Biells. Gosigt och lärorikt. Vi kom fram till att Carros får ingår i en självmordssekt och att vi ska starta en orkester där Biella trummar på min mage, Tora knäpper fingrarna och paradnumret är "I can jive, I can jive". Skivan finns ute när ni minst anar det i en matbutik nära dig!

Dagen idag blir nog rätt okej ändå tack vare den musikstart jag fick på morgonen. När jag slog på radion första gången hörde jag: "dumdudumdudumduduru dumdurumdurumduduru Hey babe! Take a walk on the wild side"

Andra gången hann jag höra slutet på Mandos nyaste. Nahajs!

Efter ett tag hörde jag en annan låt som var skön: Andrew Bird - Oh no

Så det blir nog en dag i musikens tecken... och Little Britain USA!

BTW så är Liza och svidar sig och svänger i backarna i Idre. Have fun!


Lucka nummer 24

Har ni lyckats slita er en stund från glögg, skinka, Kalle Anka och julklappar? Vi lovar att det inte var i onödan! Självklart har vi sparat det bästa till sist. Varsågoda och njut!

Lucka nummer 24
lucka nummer 24


GOD JUL
OCH
GOTT NYTT ÅR

önskar

Liza och Kerstin


Lucka nummer 23

Har ni fortfarande inte fått den där riktiga julstämningen så här i sista minuten? Inga problem, här kommer den!

Lucka nummer 23

Just det där som ni väntat på att det ska vara i luckan i 23 dagar nu. Här är de!


Dan före dopparedan!!! Imorgon kommer han!

Dagens...

Nu har jag tagit en oerhört kort paus från den Julkoma som annars råder hos oss som jobbar på Lekia i City. Men bara för att rapportera lite vad som har hänt hos oss.

Lördagens kändispan: En halvtimme före stägning kom Björn Borg in på sitt numera årliga besök. På 10 minuter rafsade han och hans fru ihop lite smått och gott för knappa 2000 kronor. Björn avslutar med ett tack så jätte mycket och God Jul till lilla mig som stod i kassan.

Nu till Dagens:

- kändisspan # 1: Tobias Jedeskog, reporter och kommentator på Tv4 Sporten.
- kändisspan # 2: Johan Palm, ni vet fjortisfavoriten från Idol...
- snyggaste t-shirt: Helt klart killen i Nile City t-shirt!
- sötast i stan: En 4-årig kille som fick sin mamma att köpa en liten glittrig plånbok till hans flickvän på dagis!


Missa absolut INTE de två sista luckorna på kalendern, vi har sparat det bästa till sist!

Lucka nummer 22

Vad gjorde ni på onsdagkvällarna vid halv åtta 1998? Kommer ni inte ihåg?? Okej, vi hjälper er att minnas!

Lucka nummer 22


Uppåtluggen, uppåtluggen, uppåtluggen...!

Lucka nummer 21

Man kan väl inte riktigt påstå att vi kommer ihåg det här från 90-talet, men det betyder ju bara att det är en oerhört bra klassiker! Något som kanske också borde visas i repris IGEN så att dagens ungdom får en chans att förstå det underbara med 90-tals humor och KOLLA IN gardinerna! 

Ni som under sommaren åkte Fritt Fall eller Katapuuuuuulten med mig och Kerstin har hört oss citera just den här luckan.

Lucka nummer 21

Oh hjälp det brinner va?!?


3 DAGAR KVAR!!!
med andra ord:
DAN FÖRE DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN!

Lucka nummer 20

Ni kanske kommer ihåg att Kerstin jämförde julsånger från de olika skandinaviska länderna? Här kommer mitt bidrag:

Lucka nummer 20

Okej det kanske inte är den bästa, men nostalgi och 90-tal är det i alla fall, det måste ni hålla med om!
Underskattad humor!

Lucka nummer 19

Det är nära nu!! Det här klippet innehåller allt man kan önska sig. Det är volter, tävlingar och framförallt Tomas DiLeva!


Lucka nummer 19

5 DAGAR!

Lucka nummer 18

Det roliga med att göra denna julkalender är att man har friheten att, så att säga "plocka russinen ur kakan". Här kommer några som alla kanske inte minns vad de hette eller vilka det var men man kan tralla med i refrängen ändå för den finns ändå någonstans där bak i huvudet. Det Kerstin förknippar med detta är en "roliga timmen" i trean och den fiiina lågstadiedansen, ni vet: ett steg till höger, ett steg till vänster, ett steg till höger, ett steg till vänster. Vilken höjdare! Undrar om klasskamraterna uppskattade det lika mycket??

Lucka nummer 18


Kom ihåg nu: ett steg till höger, ett steg till vänster, ett steg till höger, ett steg till vänster.

Lucka nummer 17

FÖRLÅT ATT DEN ÄR SEN!
Det här brukade jag titta på tillsammans med min storebror och hans kompis, så den här luckan kan nog passa en del av våra läsare som var några år äldre än oss på det ljuva 90-talet.


Lucka nummer 17


Det fanns en hel del intressanta karaktärer, kommer ni ihåg Malte med djuren? Men är det någon som vet vad Mikael Persbrandt gör där??

Kerstin hade svårt att sova igår...

Årets julklapp är ingen upplevelse
nej, något mer uppenbart än de'
inte heller ett bredband ska ni se.
Det har att göra lite med TV.
Kanske kommer det en liten fe
för att denna klappen ge.
För den passar både tjej och kille
och får gammal som ung att minst sagt le.
Du vill nog gärna ha en du me'.
I alla fall veta vad det e'
Om största möjliga tystnad får vi be...


...taadaaaa:
EN BJÖRN GUSTAFSSON DVD!



Lucka nummer 16

Det här var en av mina absoluta favoriter när jag var liten och jag drömde nog lite i hemlighet att det var så det skulle va när jag skaffade egen lägenhet nånstans där i den främmande framtiden...Vi får väl de hur det blir med den saken...


LUCKA NUMMER 16


Who's the king??

Lucka nummer 15

Det vore ett GROVT "tjänstefel" att inte inkludera dessa överexponerade typer i vår julkalender.

Lucka nummer 15


Observera Kung Fu Candy!

Lucka nummer 14

Det är faktiskt lite svårt att beskriva denna lucka. Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta. Han var ju en pionjär som, vad man än kan tycka om honom idag, tog täten vad gällde den musikgenre som verkligen blomstrade på 90-talet i Svedala. Men inte gjorde han det väl på det här sättet? I så fall borde han få pris för det.

Lucka nummer 14


Ps. SETT LIVE! Ds.

Plexiglas och Grinchen

Ja, då har man då, snart, klarat av ännu en Lucia i sitt liv (Hah, det låter som att jag har slagit ner en, men det menar jag inte, inte än...). Jag tycker om Lucia och var lite ledsen för att jag inte hade någon krona att ta på mig =(, men lussebullar blev det iallafall. Är inne på min femte stora lussekatt för idag. Det sprutar snart deg ur mina öron, jag lovar. Jag stoppade in lite i öronen för att se vad som hände.

Dagen på Grönan har flytit på smärtfritt, bortsett från lite förfrysna fingrar och liknande. Vår "Pizzadrake" fick sig en Luciaskrud och såg väldigt glad och stolt ut där på disken. Det mest spännande på hela dagen var ett tjugotal tomtar som gick förbi kiosken tätt följda av en som såg liiite konstig ut. En Tomte med grönt ansikte och gröna händer som smög där bakom. GRINCHEN! Undrar vad som hände sen. Lyckades han stjäla julen? Och vad händer då med alla julklappar som jag ska ha???

På tal om det motsatta: Jag startade dagen klockan 06:52 i morse med SVTs Luciatåg, i år från Malmö, och blev fast besluten vid det jag tänkt på i några veckor nu. Det var en hemlös malmöit  i luciasändningen som fick mig att vekna. Hans budskap till Sverige idag, eller hela världen, skulle han vilja säga, var "Vi ska värna om varandra, hjälpa varandra, tänka på varandra och bevara kärleken till dem man tycker om."

Vad är det då jag ska göra? Jo, jag ska ta en femhundring som jag egentligen behöver och dela upp den till olika organistationer eller människor jag tycker är värd den. Men jag har dock lite delade känslor för det, för samtidigt som man gör det för att man vill hjälpa kommer man ju inte ifrån det faktum att man även gör det för att känna sig lite bättre och rena sitt samvete så här inför jul och nyår. Vi får se vem som får vad framöver. To be continued, so to speak.

Haha, nu ska de spela "Kom hem" på dansbandskampen. Gotta go!

Ps. När jag skrev titeln så tänkte jag att jag skulle få med plexiglas i texten men jag glömde det lite... Lucian på TVn hade en luciakrona av plexiglas ibland. Den var ganska cool. Hej då! Ds.

Lucka nummer 13

"Sancta Luciia, skänk mig en tia. Tian var trasig, Lucian var knasig." Då var det då dagen med stort L. Hoppas ni har fått lussekatter till frukostkaffet och inte missat den traditionsenliga sändningen på TVn. Vårat bidrag till denna mysiga dag blir ett extra långt klipp och håller ni inte med om att han inte är helt olik Miss Lucia herself? Ett rött band och ljuskrona bara...

Lucialuckan nummer 13


Jo, ni minns väl de klassiska långärmade t-shirtsen med luvor? Erkänn att ni hade en, killar?

Lucka nummer 12

NU HAR VI KOMMIT HALVVÄGS!!!

Jag vet inte om innehållet i denna lucka är så omtyckt av oss för att det är typiskt 90-tal eller om det faktiskt mest handlar om att vi var i rätt ålder när det hände...Vi har i alla fall kommit fram till att det här borde visas i repris! Så bra var det!

Lucka nummer 12

Missa för allt i världen inte fortsättningarna på detta klipp! De är väl värda att titta på! Och missa framförallt inte morgonsdagens luciaspecial!


SOM SAGT, BARA 12 DAGAR KVAR NU! MISSA INTE RESTEN AV VÄRLDENS BÄSTA JULKALENDER 2008!

Lucka nummer 11

Ibland är det svårt att förstå vidden av nittiotalets betydelse. Här kommer ett BRA exempel på något som dog men på grund av deras enorma betydelse är minst sagt levande idag. Var skulle vi vara utan dem? Här får ni i alla fall en skön intervju där de har sina egna tricks på hur man gör för att inte bli kommersiella i 90-talets början. Synd att det finns en mindre bra anledning till varför de är som de är... Ni kommer fatta. NU KÖÖÖÖR VI! FULL FART!

Lucka nummer 11

Tyvärr så försvinner ljudet från reportern ett tag men den är värd ändå. OBS! DO NOT COPY THIS BEHAVIOUR!!!


Lucka nummer 10

Nu har vi passerat andra advent och det börjar bli högtid att pyssla ihop julkorten! Den 16 december ska de ligga på lådan!!! För övrigt är det bara 14 DAGAR KVAR NU!

Lucka nummer 10


Ja det var fredagsunderhållning på högnivå det, innan gladiatorerna gjorde återintåg i våra liv. Jag menar vad är Idol jämfört med det här? "Han är en tyrann och medelålders popstjärna" Jag undrar vad han skulle kalla honom nu?!?

Jag tror det kallas hyllning

Många människor lyssnar på olika musik när de är i olika sinnesstämmningar. Här är min lista:

När jag är ledsen - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag är glad - "You can't steal my love" - Mando Diao
Bästa peppmusik - "You can't steal my love" - Mando Diao
Bästa mysmusik - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag älskar någon - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag hatar någon - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag hellre tar Gustaf Norén eller Björn Dixgård - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag vill vara på landet - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag vill vara i stan - "You can't steal my love" - Mando Diao
När jag bara vill nollställa mig från allt - "You can't steal my love" - Mando Diao
Låten jag blir varm och pirrig i hela kroppen av - "You can't steal my love" - Mando Diao
Låten som aldrig åker ur min mobil - "You can't steal my love" - Mando Diao
Låten jag aldrig tröttnar på - "You can't steal my love" - Mando Diao

Det konstiga i kråksvängen är att jag aldrig har sett videon så det här blir första gången! Synd att det har klippts bort typ två minuter.
/Kerstin

Lucka nummer 9

Ja jag vet inte riktigt vad man ska säga om den här luckan, det är en klassiker och har man inte sett det här måste man ha levt utan tv på 90-talet! Varsågoda och dröm er tillbaka:



Lucka nummer 9



BARA 15 DAGAR KVAR NU!!!

Lucka nummer 8

Om ni har hämtat er från förra luckan så kommer h

Lucka nummer 8


De har knytblusen, de har pottfrillan, de har början till midjetröjan, de har svarta T-shirtar nedstoppade i svarta jeans med svarta skjortor, de har RÅCOOLA trumimitationer. Jaa, de har allt. Det kanske var därför de blev så stora?

Lucka nummer 7

När vi skulle titta igenom klipp för att komponera denna lucka fick Kerstin gåshud. En sammanställning av 90-talet skulle inte vara komplett utan detta:

Lucka nummer 7


För att citera en av huvudaktörerna: "Naaaj, det finns inte så mycke å sääj...". Bara njut, och KOLLA in kläderna... Historia! MEN åkte de verkligen BUSS dit de skulle?


 


Nu har startskottet gått, på riktigt!

Ja alltså inte startskottet för VÄRLDENS BÄSTA JULKALENDER den har ju vart igång i snart en vecka - Jag hoppas verkligen att ni inte har missat den! Annars har ni ju chansen att komma ifatt nu! Nä startskottet som gick idag var för julklappshandeln, i alla fall i leksaksaffären. Det var sjukt mycket folk idag, ibland gick det inte ens att ta sig in i butiken för allt folk. Men det här är bara början, värre kommer det bli och det ser jag fram emot för på nåt sätt kändes det ändå som om det blev lite julstämning där emellan alla carsbilar och littlest petshop figurer. För även om folk är mer stressade så här års så är de också mycket trevligare och mer tacksamma när man har tid att hjälpa dem. Jag hade till och med ett par kunder som tog sig tid att påpeka att vi hade väldigt bra service och att det var väldigt trevlig! Världsklass?
 I alla fall så är Dagens tips att INTE åka och handla leksaker på en lördag i December, om man inte tycker om att trängas med alla andra.

Igår lärde pappa mig hur man byter däck på bilen så nu känner jag att jag är redo för den där bilen jag har önskat mig av tomten, för han vet väl det Kerstin?? Sedan skjutsade jag mina föräldrar till flygbussen och återvände hem för att packa upp min sprillans nya telefon =) Det innebär att jag har ett nytt telefonnummer för första gången sen jag skaffade mobil! Om du känner och tror att du är berättigad att få mitt nya nummer är det bara att höra av sig! Mitt gamla nummer fungerar fortfarande.

Nu sitter jag och kollar på en konstig film med Anna så det är väl dags att försöka återvända till handlingen och vara lite social med Anna igen.

Gå och lägg er nu så hörs vi imorrn!
OCH MISSA INTE MORGONDAGENS LUCKA!!!

Puss Liza

Fyra bugg och en julmust

Hej hej! Här sitter jag framför TVn (dansbandskampen) och datorn samtidigt för att personifiera det mediala samhället vi lever i. Har krånglat i mig en julig svinn-köttbullemacka från jobbet och en liten julmust för att få lite feeling. Adventsstjärnan är tänd i fönstret men det känns inte så mycket ändå. Kan det vara för att dansband inte är så juligt? Eller för att jag inte har några tända ljus? Eller för att jag inte har lånat hem tomtemössan från Grönan? Nej, jag tror inte att något av det hade hjälp för problemet är att ingen kan spegla tillbaka julstämningen på mig, ingen finns här att namedroppa TV-serier med julspecialer eller olika julklappstips med. Det finns ingen som jag kan be värma på glöggen eller bjuda på ädelostpepparkakor. Det är helt enkelt lite ensamt. För att göra det lite mindre ensamt sitter jag här istället för att skriva lite och struntar i glöggen.

Tänkte titta lite på det där programmet om Britney Spears sen, för vad man än tycker om hennes musik så är väl hennes liv lite intressant...tror jag iaf. Det visar sig kanske ikväll. Men nu är det "Svensson, Svensson".

Adjöken!

Lucka nummer 6

Men julen handlar väl ändå inte om måsten? Det handlar väl om att umgås med nära och kära "och bara koppla av....Livet har sina goda stunder!"  (OJ vad kom den ifrån??? Bara liite reklamskadad?) Det där var bara en liten extra karamell så här sex dagar in i december, och bara 18 DAGAR KVAR TILL JULAFTON!!! Här kommer den riktiga luckan:

Lucka nummer 6


Jaa herregud, vi svenskar kunde verkligen göra serier på den tiden! Det måste man ändå säga. Jag menar, handen på hjärtat, följde ni inte det här??

Lucka nummer 5

Nu är det bara 19 dagar kvar till julafton! Ni som inte är julstressade redan ska vi hjälpa lite på traven. Om TVÅ dagar är det redan den andre andvent! Då är det inte ens en VECKA kvar till Lucia. Innan dess måste man både ha bakat pepparkakor och lussebullar så man har något att bjuda på när hon kommer i ottan. För att inte tala om pepparkakshuset som inte hinner beskådas tillräckligt om det inte kommer upp snart. Hur mycket pyssel har du tagit fram? Nej just det, du tänkte vänta lite så man inte hinner tröttna på det. INGEN IDÈ!

Efter lucia är det helt plötsligt TREDJE advent och då ska granen kläs rejält i sista sekunden. När du tror att du har allt på det torra kan vi påminna om en sak du har glömt. JULKLAPPARNA! Eftersom du skjutit upp det tillräckligt nu har du några UNDERBARA dagar på stan framför dig. Svetten rinner, paniken stiger, en mysig doft av stadens alla invånares kroppsvärme ligger tung i alla affärer. Grattis! Och du, när du väl kommer hem igen och vill koppla av måste du göra allt julgodis och förbereda julmaten för det har du totalt glömt bort. Jaja, det är bara att sätta igång!

Men innan du börjar, ta en titt i Lucka nummer 5!

Lucka nummer 4

Snön ligger vit över taken och gräsmattan och den singlar fortfarande sakta ner mot marken och bäddar in Lambohov i ett underbart vitt täcke! Julstämningen är på topp efter en hel dag med pyssel och julbak och nu har det blivit dags att öppna...just det...

lucka nummer 4




Den här är för alla tjejer som älskade och alla killar som härmade. Nu såhär i efterhand undrar man varför när man ser hur de egentligen såg ut..?!? Jag menar kolla in frisyren liksom, hur kunde vi tycka att han var coolast?

Lucka nummer 3

Efter ett kommer två och därefter......tre tror jag... Då så. Här är, utan att behöva vidare presentation,

Lucka nummer 3!

Trots att man sett den liiite fler gånger är vad som egentligen är nyttigt så är det fortfarande lika bra och lika mycket nittiotal. En liten bit av Svensk historia vars efterföljande debatt fortfarande poppar upp på pressens insändarsidor lite då och då.

ENJOY!

Lucka nummer 2

Dagens lucka ser lite annorlunda ut än gårdagens, men vi lovar den är minst lika mycket 90-tal. Jag tror inte vi behöver säga mer än så utan varsegoda att öppna lucka nummer två!

Lucka nummer 2





Denna lucka är tillägnad alla de som, liksom jag och min syster, tävlade om vem som kunde flest reklamer när de var små (?) Men också till alla er som bara kan njuta av en riktigt bra reklam från det ljuva 90-talet, för visst är den en klassiker?!?



GLÖM INTE! Alla försök till tjuvöppning av luckor bestraffas från topp till tå med platåskor och spikes!

Lucka nummer 1!

BAPAPAPAABAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA  (Dennis Brunby hi-fi i.......Eslöv!)


Nu har det alltså blivit dags! Dags att öppna den FÖRSTA LUCKAN i den BÄSTA Julkalendern 2008! Vi har bestämt oss för att förgylla era decemberdagar fram till den däringa dopparedan enligt ett tema.

Temat är:
















  

90-TALET

Så här såg det alltså ut, i mitten av 90-talet, när allt började på Svalans 6-års (motsvarigheten till 2000-talets förskola) i Lambohov.

Nu får ni med både skräck och förtjusning men farmförallt nostalgi  öppna alla 24 luckor.

VARNING!  All form av försök till tjuvöppning kommer att bestraffas från topp till tå med platåskor och spikes. VARNING!



RSS 2.0