En unik solnedgång

Idag när jag slutat jobbet efter åtta hade en underbar solnedgång intagit den Kungliga Hufvudstaden. Det var en sån där stund som man vill uppleva på rätt sätt. Jag letade febrilt i tankarna efter det perfekta stället där jag kunde sätta mig och bara njuta och bli sådär filosofisk som man kan bli av sådana stunder. Solen går dock ner ganska fort så för att inte missa allt det harmoniska blev det första, bästa ställe, bredvid restaurang Eken vid Slussen. Det var inte bara jag som hade beslutat mig för att stanna där ett tag och bara stå. Det blev en liten fin gemenskapskänsla bland oss. Solnedgången var överallt; på himlen, bland molnen, i vattnet, i våra ansikten, hjärtan och framför allt i kamerorna. Ni kan ju fösöka föreställa er hur det var. Här ett litet smakprov fast multiplicera det med ungefär en miljon och en sommarkvällsbris på 23 grader.


Alla solnedgångar är unika


Full av värme och levnadsglädje stod jag där och det enda som saknades var någon att dela allt med, därför delar jag det med alla er nu. Varsågoda!

Dagens Ps.
Efter konsultation av en av våra kära läsare, EriC, måste vi gå in med ett förtydligande gällande poolbadet i Täby. Man kan tolka: "Kvällen slutade med bad i en pool i Täby, men Kerstin tyckte det var lite mesigt att bada med badkläder." som att jag badade med kläderna (inkl. skor) på och det är just så vi tänkte att man skulle tolka det. Så bort med era andra fantasier eller keep them to your self.

Kändisspan från förrgårdagen:
Amy Diamond, hon ser längre ut på scenen...

Ska chilla vidare till tonerna av den där lilla Jakob som jag fick hjälp att upptäcka, sen ska jag sova. Gört'!

long time, no hear

Det kan hända mycket i den här stora staden och senaste veckan har varit speciellt händelserik av någon anledning. Mycket sjukt och kul har utspelat sig.

Tisdagen var Liza ledig och hängde med Anna och Erik på Skansen och Grönan. Tydligen var det en kul grej och de fick se Adam Tensta stå och rocka röven av Anders Lundin. Efter att Kerstin slutat drog vi till ett tillsdess icke utforskat område: Karlaplan, bakom Fältöversten. Vi skulle hem till Erik och titta på film. På väg dit började vi höra fett höga smällar överallt. Det lät ungefär som enorma fyrverkerier fast mer skrämmande och påminde mer om bomber. OMG! Ryssarna har intagit landet. Krig! Så vi gömde oss inne i en filmbutik efter att vi kollat att deras fönsterrutor bestod av pansarglas. Vi sökte skydd där tills smällarna avtagit och vi valt film. Efter en trevlig myskväll med mycket lösviktsgodis tog vi oss förvånansvärt hem med buss 4 och nattbuss.

Sötast i stan tisdag: Busschauffören på bussen till Gullmars vid ett-tiden: "Hoppas ni har kommit lite närmare era sängar. God natt!"

Onsdagen började med att vi fick våra farhågor från gårdagen bekräftade. Ju närmare vi kom Djurgården på väg till jobbet desto fler ryska matroser möttes vi av och de hade inte fred i blicken. Mer än så. Blickarna de fick tillbaka från oss när de försökte flörta var dock fulla av skräck. Bara de där platta, stora mössorna kommer ge oss många mardrömmar framöver.

Liza lekte även på onsdagen tjänstledig och tog istället hand om och gick på Grönan med lite folk hon lärt känna i Idre i vintras. Det blev en heldag full av "feffande" hit och dit... Kvällen slutade med bad i en pool i Täby, men Kerstin tyckte det var lite mesigt att bada med badkläder. Eller hur? Visst var det så Mark?

Dyngsur helkroppsfeff var ordet för dagen...

Dagens kändisspan(/kändisbak): Karl Dyall, på tunnelbanan med mera hår, mera skägg och grymt fula byxor. Sorry!

Grymt ofräsha åkte vi direkt till jobbet morgonen därpå och mest synd var det om Jonte som fick stå ut med det när vi på torsdagskvällen gosade ner oss i hans soffa för att se 1408  med underbara chokladbollar som tilltugg. Kanske blev det lite för mycket av självmordshallucinationer och blinkande klockradior så vi avrundade med Jorden runt med Timon & Pumba innan vi, vid ett, skulle ta oss tillbaka in till civilisationen och Hökarängen. När vi gick på bussen till Gullmars från Östra station var cikeln sluten och dagen slutade på samma ställe där den hade börjat.

Fredag och 90's på Riddarholmen stod på schemat men innan det hann vi med fotboll på Gärdet med Jonte, Sergio, Natan, Momo, Micke, Salomon, Kalle och Jakob. En mycket händelserik match som domaren dock avblåste i förtid på grund av en avslagen tand och ett djupt tandavtryck i en underarm. Vidare mot Riddarkällaren där även Anna och Erik Litton joinade och vi mötte en gammal klasskompis. Dj:n hade lyssnat på vårt förslag vi kom med förra gången vi var där och hade lagt till Tapetklister med Jumper i spellistan. Merci! Sjukt kul och mycket dans, dock lite förstört av skumma fransmän. Men screw them.

Lite krångel blev det med nattbussarna hem så när vi väl kom till Hökis var det ingen idé för Kerstin att gå och lägga sig för tåget hem till Linköping skulle gå 08.00. Liza och Jonte kunde sova ut medan Kerstin firade Gabriellas födelsedag med två timmars sömn i kroppen. Ett vinnande koncept.

Sista söndagen i månaden = pubkväll och där blev det ännu mer dans (undra hur många timmar konstant dans vi har ägnat oss åt denna vecka?).  Mycket trevligt folk var där och vi upptäckte att världen är väldigt liten ibland, eller i allafall Mora... Vid tretiden promenerade de tre tjejerna Liza, Kerstin och Anna längs Nybrokajen(med stort N) och blev uppraggade utanför Seven Eleven innan de fortsatte mot nattbussarna vid Sergels Torg. 

Idag, Måndag, var det perfekt väder för en sovmorgon och sen en trip med pendeln till Handen och ett dopp i Rudan. Underbart förutom alla getingar som var hungriga på allt som var ätbart och allt annat också. Där hängde vi resten av dagen innan vi åkte hem och åt riktig, lagad mat innan vi drog in till Medis och tog en öl med sköna norrlänningar. Även där har Idre fjäll ett finger med i spelet... Dagen kunde inte bli mer komplett...trodde vi....När vi satt på tunnelbanan till Gullmars och precis skulle lämna Skanstulls station såg  vi en kille utanför fönstret och tankegången gick så här: "Åh, han var söt. Han liknar Vik....Det ÄR Viktor!"

dagens kändisspan, ett av de bästa hittills: Viktor Åkerblom Nilsson i blå/vitrandig skjorta och sitt underbara födelsemärke.

Nu har ena hälften av oss somnat efter en grymt fartfylld vecka. Bilder kommer! Vi promise!

Sov for i helvede!

Tack för the lovely response. nu continuar vi att rocka på svengelska??...

Vi brukar vakna av att solljuset exploderar in i sovrummet men idag fick vi ett lite roligare uppvaknande om än lite mer drastiskt. Tora ringde och ville ha hjälp att lösa ett postysterium. Underbar röst att vakna till (tyvärr kunde vi varken leverera nåt bra svar på gåtan eller ljuvliga röster...sorry). Regnet har öst ner tillochfrån hela dagen så vad gör man då om inte isolerar sig med pizza och Little Britain-boxen! Jonte såg oftast ut att vara road...


Igår hände det grejjer vill vi lova. Efter den segaste dan ever på jobbet med mycket få gäster blev det maskeradbrännbollsturnering vid vasamuséet!!! Vi var den givna hejjarklacken med våra fina skyltar och hemmagjorda pom-poms av sönderklippta skoskydd! Mycket skrik blev det och vi hoppas vi lyckades peppa så in i hee..hee...helgen är väl er jobbigaste tid? Ett av de bästa lagen vann ju då. Men nej, vi tar inte åt oss äran....jooo..liite. "Vilket lag? Vilket lag? LAGRET LAGRET LAGRET!" Underbara ramsor. Vi borde tänka på det när vi planerar vår framtid. Lite sköna bilder? Givet!

b



Det var en kul kväll/natt och vi hade efterfest, gåendes, på Strandvägen vid tre. Ja just det, Tack Momo för skönsången! It made our night veckor framöver!

Lite kändisspan: Tito Beltran (inte 100%igt) i en skruttig bil utanför Dramaten.
Staffan Westerberg på cykel vid St Eriksplan och det bästa av allt.....dudududu...
Linus Wahlgren!! Strosade runt med (och det här är till dig Oscar och bror min...) han som spelade Micki i Rederiet (Ola Forssmed, red. anm.) på Grönan. Och inte nog med det när han gick förbi Pizzan sa han att han tyckte att de såg goda ut. Våra pizzor!! AAaaaahhh! Azzå! *fnizz*

Sötast i stan i förrgår: Killen som gav Liza 20 spännn i dricks och därmed räddade en redan raserad dag! UNDERBAR!

Good Pie!

Skärp er!!

Många sorgsna dagar har gått utan en enda kommentar/röst i tupptävlingen!!!!!! Vad håller ni på med? Ta er ur hängmattan/postbilen/stekoset och RÖSTA! EN ynka röst har vi än så länge, tack för den iallafall.

Nu till gårdagen:
Vi hittade vårt nya favvo-tidsfördriv. Pensionärspoängen haglade när vi tillbringade förmiddagen med att MANGLA. Varför gör man det inte oftare? Dock var det inte lika roligt med de stora lakanen som ville bli skrynkliga men en grymt cool manglad strumpa var definitiv dagens sötast i stan! Varför inte ta det steget längre? Manglade tröjor, byxor, underkläder - you name it! Om vi får fler lediga förmiddagar framöver kommer ni snart se två mangelplatta tjejer gå runt i stan. Here's the proof:


Idag har vi jobbat - end of discussion. Mange Schmidt passar INTE i backslick, sorry. Eftersom det är lördag så har vi ätit sockervadd, glass och köpt med oss remmar hem för nu var det snart ett halvår sen sist...you know what I mean....time for some Dirty Dancing in Havana.


Dagens ord:
Pizzakartongsporr...hm....varsågoda att fantisera fritt

See you in a while Kaj L. [kajl]

Eddie was back and still alive

Man kan se många olika saker genom en kikare, storspov, konstiga slott på små kullar men idag var det något helt annat jag hade i kikaren. Bruce Dickinson och de andra i IRON MAIDEN. Det var full fart från början till slut och slut var vi, jag och min lille plutt till bror, när vi masade oss ut ur Stockholm Stadion. De var svettiga och härliga där borta på scenen och avslöjade att nästa gång de kommer hit gör de det med en helt ny studioplatta i handbagaget på sitt egna charterplan. Det enda som saknades ikväll var "Running Free" som vi får vänta på till nästa gång.




Dagens sötast i stan:
En farbror, 65plus som såg väldigt vilsen ut där han sakta hasade sig fram på Stadion bland alla Maiden-fans iklädd mintgrön kavaj, beigea byxor, vita boots och vit cowboyhatt. How cute can it bli?

Dagens kändisspan: Mikael Tornving gick antingen in i polisens- eller arbetsförmedlingens lokaler...spännande.


Peace and love and all that shit

Juicy news!

Skvallret har flödat på Grönan men eftersom vi inte brukar "kiss and tell" så får ni ta reda på det på annat håll. haha

Idag har det varit ovanligt många östgötska gäster på jobbet, som vi har mött med blandade känslor. "Haer neij maargäreijta?"  De goda nyheterna är att vi har genomlevt en hel vecka utan brännskador och att vi tackar GUD för att våra bussar går.

Nu till helgen:

Fredag - Liza jobbade. Kerstin städade, åt på Max och mötte ännu en Läjnnkööpingsvän på Centralen. Det var utlovat fotboll på Gärdet men eftersom stockholmarna fortfarande blir mesiga när det kommer två regndroppar blev dä inge. Istället förfestade vi på varsitt håll med Little Britain respektive kryddhyllan. Sedan möttes vi vid Slussen för att gå till After. Vid det laget bestod vi av: Liza, Kerstin, Markus, Jonte, Anna, Rasmus, Timu, Sergio, Jacob och Porrgrodan såklart. Efter någon timme joinade Simon och Momo för att hänga på till 90's. Där var det drag till allting från Leila K och Mambo no 5 till Nordman och GES. Underbart att äntligen få dansa av oss. Som vi har längtat! (Fråga grannarna under oss som har undrat över dunsarna i taket ett par veckor nu...) Några droppade av under kvällen men Eric joinade istället och bjöd på dansuppvisning i ett fönster med Markus. HETT! =D För att inte missa sista bussen skippade vi kebaben på medis och åkte direkt hem.

                                 Porrgrodan var på   ...eller kanske lite för på?!?

Lördag - Kerstin jobbade. När hon åkte in till jobbet åkte Liza och Markus in till stan för att titta på kunglig högvaktsavlösning och heja på AMK AMP med plakat och banderoller. Precis innan bandet skulle göra entré kom Anna och Rasmus. Efter att vi hade lekt groupies fick vi med oss Hanna med bihang pojkvän till Greenish. Där lämnade Liza gruppen med ett antal fribiljetter och åkte till Solna för att titta på DIF - IFK Gbg den lyckosten! tyvärr var ju inte matchen något att hänga i julgranen direkt, men grattis Göteborg...vi är inte alls bittra ehm...verkligen kul, Grattis. Tillbaks till Grönan, vin på krejsy's sommarbar, in till Medis för att kolla på lite Cops - LIVE! och träffa årets kändisspan: STÅLMANNEN! Han försökte kidnappa Liza och bjuda på tjeckisk öl men alla andra bangade. Så det blev grekisk Fa(s)t Food istället och sedan "tidig" hemgång.

Övriga kändisspan:

Kertsin höll på att krocka med Jesper Blomkvist utanför Sturegallerian, vad Kerstin gjorde där förtäljer inte historien.

Den lilla tjejen från IKEA-reklamen  och Förortsungar har färgat håret rosa och hänger på plattan.

Carina Berg påträffades iförd sjal i Roslags Näsby.

Dagens sötast i stan: En tioårig kille med svarta lacosteskor, mörka moderiktigt skurna byxor, guldkort och batman t-shirt som var på Grönan med sin storebror gjorde Kerstins dag bara för att han var så söt.


Nu är vi äntligen klara Jonte, så du kan få sova - Enjoy!

just wait and see

Ikväll kommer en major uppdatering om helgen som varit, många kändisspan och bilder utlovas!

Efter ett tips av en annan Jacob lyssnar vi just nu på en gammal goding:
Jakob Hellman: "Vara vänner"


Bara trams

Dagens kändisspan: (idag tillägnat dig Biella) Henry Chou (-prosit). Men tyvärr Biella, han hade barn i barnvagn...

Medan Liza undersöker en nyss dödad mygga ("Den har långa ben. Den är uppochner!") så kan jag upplysa er om att det är läggdags nu. För alla er över 18 som kan stanna uppe lite längre har vi ett litet dvdtips:  Little Britain  säsong 1. Har ni inget annat för er så kan ni ju roa er med att upptäcka den om ni inte redan gjort det. Ye-ee-es!

Dagens konstaterande: salladen på Green Room är brun, Stockholmare är för lata för att klaga men inte för att gnälla och en glödlampa i vardagsrummet är trasig.

Äh! Gå och lägg er!!!!

Wii o woo, yeah but no but yeah but noh...

=) Vi kommer inte behöva flytta på oss för att komma till jobbet! Eller alltså, vi behöver inte flytta. Skulle ju va skönt att kunna teleportera sig till jobbet, men det systemet är inte uppfunnet ännu i den här stan, eller så strejkar de bara.

Strejken återupptas igen men vår dansk/norska buss berörs inte! Lovely!

Vi är tämligen trötta nu ville bara komma med en gåta innan vi somnar:

I'm hard, yet soft. I'm coloured, yet clear. I'm fruity and sweet. I'm yelly. What am I?

God natt



Okej, this is how it goes:

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera bloggen senasten tiden. Skyll inte på oss! Ring kommunal!!! Det senaste är att vi kommer vara tvugna att bosätta oss nån annan stans på torsdag igen eftersom de kinkiga barnen inte kan komma överens... Man kan bli fly förbannad - och blir det också...

I helgen har vi dock kunnat bo hemma och har tagit vara på den tiden genom att åka in och ut till stan i olika ärenden.

I lördags drogs jag och Jonte med ut och upp på lite fina utsiktsplatser av min kära kusin vitamin Malin och David. Utifrån ett blåsigt Fåfängan kunde jag för första gången ärligt säga att Stockholm är fint. Men så var det ju soligt väder också...

Malin ramlar ner på Söder

Några glassar och lite shopping senare drog hälften av oss in till Grönan för att vänta på Liza och snegla lite på Sommarkrysset. Kändisspotting på HÖG nivå...eller..? Vad sägs om:


Tyvärr är det INTE Chippen men om han vill skaffa sig en body double så ska han lugnt ta honom!!!!

Efter att vi tröttnat på underhållningen och blivit smått yra i huvudet av Grys KNALLgula klänning drog vi till Odenplan och spelade biljard med Erik och hans vän Walle. Trevligt. Synd att folk blir så kaxiga när man låter de vinna... Kvällens citat får Erik stå för: "Man ska inte övervärdera sig själv"

Liza hittade flipperspel Lizas hemliga vapen: poser

I söndags skulle Liza jobba igen men innan dess passade vi på att bejaka våra barnsliga sidor så vi fick med oss Jonte på Junibacken. Underbart! Eller hur Jonte? Lyckades också klara av Vasamuséet på en halvtimme. Det ni! Be att få Liza som guide om ni ska dit nån gång!

"Wow, de har ett Märklintåg här! Tryck på knappen så det tutar, Liza!" nr.1 nr.2 Jonte förökte vara lite mer vuxen och satt i viktigt samtal

Efter lite tacos på Wesawö och avlämning av Liza vid tåget lyckades jag få ännu en underbar guide. Erik visade mig Stockholm ur alla möjliga perspektiv med glass i handen. En perfekt avslutning på en mycket lärororik kväll! (Eller visste ni att Vasa var helt färglagt och låg på botten i 333 år innan det bärgades 1961 och att parken utanför Rosenbad heter nåt så överraskande som Rosenbadsparken... ) Dock var det mycket tomt att komma hem när Liza var i Läjnkööping för en dag..=(
Min drömklänning i Buskowskis skyltfönster!


Idag jobbar Liza igen och jag är ledig. Vad gör man då? Varför inte hänga med en tvättäkta norrlänning? Exotiskt. Hann med både lunch, kaffe och ölchill på Medis. Trevlans, trevlans. Såg även ett RIKTIGT kändisspan! Lars Winnerbäck, en mycket svårfångad art. Liza Kommer döda mig, men ibland är världen orättvis...

Ska in (gissa vart?) till Grönan sen och catcha upp med Anna som jobbar sin första dag idag!! Undrar hur många perfekta sockervaddar hon gjort?

TÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLINGTÄVLING
På bilderna ovanför ser ni två mycket konstnärligt gjorda tuppar som vi mycket passionerat snickrade ihop i Karlsson på takets propellerverkstad. Frågan är vilken som blev snyggast? För att ni inte ska kunna rösta partiskt kommer vi inte tillkännage vilket verk som är vems förrän en vinnare utsetts. Så sätt igång och rösta!!!!!!!!! Skriv bara en kommertar med valfritt innehåll, nämn dock nånstans om ni lägger er röst på tupp nr 1 eller nr 2. Mycket prestige i potten!

Lasse Winnerbäcks skägg och jag tackar för oss. På återseende!

Vid fjäderpennan: Kerst

Jaa

för vi älskar Natan! Hurra hurra hurra!

De små hemlighetsfulla tanter och farbröder som får denna stads invånare att ta sig fram i livet har tagit en paus i sin förnedrande strejk-verksamhet så vi kan flytta hem igen - åtminstonde över helgen. I några dagar har vi nu överlevt i en lägenhet i Högdalen, sju jobbiga trappor upp (om man inte gillar hissar...). Tack vare en underbar människa har vi sluppit utsätta oss för mörka skogar och industriområden på nätterna. TACK! Nu ska vi snarka på (alla utom Liza).



Dagens boktips (tillägnat busschauförer):
Någon kurslitteratur i samhällskunskap A (t.ex Expose) där ni kan läsa om inflation och lönespiraler, tack!

Sleep tight - faster Majt

OMG - hur kunde jag glömma!? Dagens kändisspan: (Den här är till dig, Tora) Pontus Gårdinger!

Falun en tidig fredagsmorgon - tyst, dött, underbart

Så blev det då festival i alla fall. Bara en fjärdedel så lång men det var helt lagom. Lite smått underbart att slippa krypa ner i en iskall och fuktig sovsäck mitt i natten. Det var både varmare och bekvämare att sitta inne på järnvägsstationen. kanske börjar man bli för gammal för sånt där. När man inte njuter riktigt lika mycket av att få främmande människors svett smetat på sin kropp i ett guppande publikhav och när man tänker på hur ens skor kommer se ut efter att ha trampat runt i vad-det-nu-är. Kanske är man för gammal eller bara inte lika insatt.

Men visst kan jag komma på mig själv med att bli nostalgisk och festivalsugen när jag känner den fräna och unkna doften av spyor och öl. Ge mig en liten touch av bajjamajjaodör också så är vi där. Och visst köper jag fortfarande kläder mad tanken bakom att det är perfekta festivalkläder, sen ser jag framför mig hur jag står där i min perfekt uttänkta outfit framför största scenen och hoppar som en studsboll på extacy och skriker ut min kärlek till Håkan och The Hives. Det gör ingenting om mina fötter inte orkar längre och min röst tar slut för hela kroppen fylls av den där underbara lyckokänslan och det fåniga leendet. Den känslan som endast en bra festivalupplevelse kan ge.

Åh, jag är nog inte för gammal ändå.


(ur: Kerstins semester - två veckor)

RSS 2.0