Home sweet home?...

Jaa, jag hade inte behövt kolla på vilken perrong tåget hem skulle gå ifrån, knappt hade jag fått av mig väskan vid min plats förrän jag visste att JAG HADE KOMMIT MED RÄTT TÅG. En superstor familj (och då menar jag inte att alla i familjen var stora utan att antalet medlemmar var ganska många) hade spritt ut sig i hela kupén och förpestade/kryddade till (hur man väljer att se det) atmosfären under störra delen av resan med kommentarer som:

Janne! Haru woättat veschuttifämman än?

Påvens höuvudbounad? Äre nån som vet va Påvens mössa heter?

Nä men vej to en sån där billi woesa mä hotell å allt vetö.



Det kändes tryggt, som att vara hemma igen...

Svinn (for the win)-bulle, julmust och en spännande bok gjorde det hela uthärdigt. Lyckades med en väldigt konstig sak dock. När konduktören kom och skulle ta biljetterna böjde jag mig ner under bordet för att ta fram något ur väskan samtidigt som jag vred huvudet åt hennes håll och lyckades på så sätt sträcka bröstkorgen....hm...Ont som stryk gjorde det iallafall så det är inget jag rekomenderar!

Något jag däremot varmt kan rekomendera är VÅRAN JULKALENDER SOM STARTAR IMORRN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu ska jag rekomendera mig i säng. God natt!

...





BARA 1 DAG KVAR NU!!!

TACK!

Det var underbart att sitta i biomörkret med gåshud på armarna och drömma sig bort till en konsertsommar som jag faktiskt missade (om man inte räknar Sommarkrysset ^^). Så tack Lasse för att det blev en film till mig som missade turnéen, och tack Linköpings kommun som ordnade så att vi fick chans att se filmen och dessutom gratis!!! Och framförallt TACK MARTIN som tänkte på mig och gav mig biljetter.
   Jag har alltså sett Solen i ögonen, en dokumentärfilm om Lars Winnerbäcks turnésommar. Helt underbart var det och det fick mig att längta efter att gå på Winnerbäck konsert för första gången på länge!

Imorgon åker jag upp till Stockholm för att försöka få lite julstämning på Gröna Lunds julmarknad och för att träffa alla underbara människor som finns där! Hoppas jag får träffa er där!

Bättre uppdatering kommer!
Puss på er!

HA HA HA

DEN GICK UT!


Vilken kung ska man ta för att inte lägga sig sömnlös?

VARNING, I-LANDSPROBLEM! VARNING, I-LANDSPROBLEM! VARNING, I-LANDSPROBLEM!

SERIÖST! Nu har jag suttit och spelat Harpan ungefär femton gånger utan att den har gått ut. Det brukar inte vara så. Jag tror nog att Vistas version är svårare. Det måste vara så. Ändå så ger man liksom inte upp. Sitter där som en idiot och tänker "Men nästa gång går det." "Bara en gång till." "Kanske den här omgången." Inte då.

Det var bara det jag ville säga...

Nu, medan jag tar och spelar bara EN gång till så kan ni sätta er ner och vänta på vår eminenta JULKALENDER som snart drar igång. Spännande!

En liten betraktelse

Tittar på "De kallar oss artister" på SVT. En serie som väldigt överraskande kommit härligt nära in på olika artister. Idag var det Petters tur. Nära slutet på programmet står han och pratar om att han inte slutar fast han inte är jätteung längre. Intervjuaren lägger in att "nej men du börjar bli lite äldre", han replikerar med "nej men det kan jag inte tänka på". Allt detta medan han står vid en strykbräda och stryker sin bandana... Bara en reflektion.

För övrigt diggar jag Radiotjänsts nya reklam med den sjungande massan i mataffärskassan. Klockren!

/Kerstin

Ännu en rubrik med ordet snö i.

This is what it looks like. Eller igår iallafall. Idag är det kanske fem centimeter till...


Sitter och analyserar julsånger från Nordens alla länder. Eller Skandinaviens, Sverige, Norge och Danmark. Mycket olika stilar må jag säga... (hittade den svenska låten med Christer och Perelli, men...Tyvärr alltså. Det GICK bara inte!)

Nå? Vilken blir Din favvo? Den norska klämchecka? Svenska skönsången eller den danska med en touch av misär? Tell us! Nu blir det saffransmuffins med hallon...Mmmmmm.


GLÖM INTE! Det är bara FEM dagar kvar!!!

/Kerstin

Let it snow, let it snow, and snow

Nu har det snöat i tre dygn här uppe i Stockholm och folk pratar om kaos hit och kaos dit. Det är precis som vanligt alltså. Ett snökaos om året minst, men det verkar som att den kunskapen samhället (SL, de som plogar, bilister, folk som klär sig i lågskor) samlar på sig liksom spårlöst försvinner till det är dags igen nästa år. Lära av sina misstag? Vad är det för något?

Jag tycker att det är sjukt mysigt att snön yr dagen lång och vill bara få med mig någon ut och göra snögubbar. Hade lite snökrig med mig själv på den stängda delen av Grönan igår, det är allt. Följ med mig ut!

Bara en vecka kvar till den börjar nu!

Snö, snö, duniga snö

Andra dagen på Grönans jul blev det mer livat, eller ja, inte de första fem timmarna men sen kom det "massor" folk. Värmen steg av alla kändisspan som började välla in och vi anade att det var någpt skumt på G.Allt för många från TV4 för att bara vara en ren slump... Alltså blir dagens lista nog en av de längsta i st08ckholms historia:

Dagens kändisspan:
Två hallåor från den, nyss nämnda TVkanalen, en av dem kan heta Viggo...
Micke Syd från Gyllene Tider.
Björn Eriksson - en landshövding som ALLTID är ÖVERALLT, hur lyckas han?
Idol-Johan - jag fick ge honom en pizzaslice. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhh. Hm...
Idol-Robin - vesuvio
Idol-Kevin - tycker inte om oliver
Idol-Alice - var superduper liten...Interesting
Danny - och hans kompis som trodde vi glodde massor på honom, fast jag egnetligen bara lade märke till att det var Danny som passerade...så det så.
En väldigt glad Henrik Hjelt med en, inte lika glad, son.
Sofie Fahrmans syster, vem det nu är?

Nej nu börjar siffror och bokstäver flyta ihop i ögonen på mig och Liza får komplettera om det var något mer. Över till LKPG!

Bjällerklang, bjällerklang, lalalalala

Första dagen på Gröna Lunds julmarknad och när jag vaknade såg det ut så här:
Vädergudarna hade gjort sitt.
Det kändes som en bra dag just hade börjat. Bättre blev det när jag kom ut till Djurgården och kände att jag kommit rätt. "Azzå fatta Grönan. Fatta vad länge sen!" Guldfjortizarna var där och jämförde guldkortsfotografierna. "Män ser du hur det här ser ut!!?"

När jag väl hade krånglat mig i kläderna som skulle hålla mig varma hela dagen gick jag som en levande, dock röd, michelingubbe mot vår fina pizzakiosk och passerade doft av både brända mandlar och granris. 

Allt som gör Grönan till Grönan var där fast i en annan tappning. Mexens sombrero hade fått en tomteluva på sig, Pastan bytts ut mot Viltkebab och Gunilla var självklart där men utan Foppatofflor. Jag säger bara: Kom och hälsa på! Inget inträde - så varför inte?! Det känns sjukt kul att vara tillbaka iaf, fast det saknas nån, eller några!



Några gamla kändisspan: Mi Ridell - hyrde film på Valhallavägen
David da Silva - med sjukt ful väska på Centralen
Och så var det Nån mer... jaja, det kommer väl.


Extramaterial:
En dialog som utspelade sig på tunnelbanan imorse, mellan mig och mitt schizo...

-Vettu?
-Näe.
-Jag har tänkt på en sak.
-Jaha, vaddå?
-Jag kom att tänka på ett par känslor jag kan sakna ibland. Vill du höra?
-Ja, okej.
-Jo, först den där känslan av upprymdhet man fick när man tittade på Voxpop och de skulle presentera veckans nr.1! och man hörde det första dunset och


-dunk-
FIVE bad boys with the power to rock you, blowin' your mind so you gotta get in to 5 what you're waiting 4 if you wanna 3(3), 2(2), 1, let's do it!


Att man kunde bli glad av det.


Sen, känslan av att befinna sig i en hall, ta ner Den från kroken, slänga ner Den på golvet och kravla sig in i den...Overallen. Känslan när strumporna gled så lätt på det blanka fodret och sen stoppa ner tröjan så den satt fast under resåret i midjan. Hällorna under de fodrade kängorna och sen var det klart, klart för start. Ut och leka murveldjur i snöhögarna.


Det saknar jag.

Lite ögongodis!

Varsågoda och njut!





Glöm inte att kolla in Spencer Brown på youtube!

Cheer up, mate!

För att höja stämningen i höst/vintermörkret vill vi tillkännage en sak att längta efter:

LIZA & KERSTINS JULKALENDER!

Japp! Måndagen den 1a december kör vi igång med vår form av julkalender. En viktig/rolig/nyttig/intressant "grej" varje dag fram till jul så att ni kan koppla bort julstressen för någon minut och bara leva lite, lite extra

 

Bara 10 dagar kvar!!


Men tjut då!

Jag vill börja med att be om ursäkt för ett inlägg fullt med självömkan, står ni inte ut med sånt är det lika bra att sluta läsa nu!




Jag brukar normalt sett bara vilja leva i nuet eftersom jag trivs så bra med allt. Jag har underbara vänner som jag älskar och som älskar mig, likaså en familj som bryr sig om och som lyssnar på mig. Jag har ett jobb där jag trivs och blir bra behandlad. Jag trivs med min tillvaro helt enkelt!

Men nu håller jag på att jaga något som jag vet att man absolut inte ska jaga, för det blir alltid fel om man gör det. Men är det verkligen rättvist att det ska bli så här fel? Flera gånger? På kort tid? Jagar jag det verkligen så hårt? Att fjärilen flyger sin kos innan jag ens har sett den, innan jag ens har känt luftdraget av vingslagen.

Det konstiga är att jag inte är arg och förbannad , eller knappt ens besviken på de som faktiskt förtjänar det. Det känns mest tomt, övergivet och hopplöst just nu. Ni som vet vad jag pratar om: Det är inte p.g.a. er! Med undantag för ett par personer, men jag tror inte att de läser detta. Men ni andra, ni är underbara och jag älskar er! Jag var bara tvungen att få ur mig det någonstans för tankarna snurrar så många varv, så fort just nu.

Till alla övriga läsare som inte fattar ett skit ber jag åter igen om ursäkt för detta inlägg av självömkan och jag hoppas att jag inte har skrämt bort er! Det blir bättre jag lovar!

...för man kan inte bromsa
sig ur en uppförsbacke."

- Sally

Aj aj aj! Här var det tomt. Fy skäms!

Egentligen är jag alldeles för tråkig och okoncentrerad för att skriva nånting här men om jag inte hade varit det så hade jag kanske skrivit så här:

Igår föll den första SNÖN här i Stockholm. Jag stod i kassan på ett café på fotomässan och betade av kön som började 11:05 och tog slut 16:30 ungefär. Men nånstans hörde jag någons röst som påpekade för hela C-hallen att det snöade utanför och jag kunde slänga en snabb titt ut genom fönstret och se de dunliknande flingorna, innan kunden hade skrivit klart på kontoslipen och det var Tack och Hej och nästa.


Mamma har varit på en snabbvisit och vi hann med att göra stan i lördags. NK's julshop lämnade lite i övrigt att önska men klarade av att höja julstämningen åtminstone ett halvt snäpp.
 
FILMTIPS: Gå och se Kärlek 3000! Man blir glad och pepp! Jag fick med mig Unge Herr Litton på premiären i fredags och det var skitkul. Regissörens stolta pappa satt framför oss och vi pratade med honom efteråt. Hur söt som helst. 


Och bara så ni vet - "Lyssna till ditt hjärta" med Friends.....jag säger inget mer men är besviken på er......Jag satt och tittade på Dansbandskampen i lördags istället för min & Lizas underbara lustigkurre som var på tvåan. SE!

Men nu är jag så där tråkig och okoncentrerad så jag skiter i det och återkommer nån annan dag.


Lev ut och baka saffransmuffins till mig!

Vart är världen på väg?

Gårdagskvällen spenderades vandrande runt, runt i Stockholm som sig bör när det är tal om socialisering med Mr. Litton. En kväll full av asgarv och nästan lite för mycket kinesisk/japansk/mongolisk/thailändsk buffé. Vi hann uppleva både råttor på Rådmansgatan, högt uppsatta bekanta (gissa vems) vid Riksdagen och glittriga slipsar som skulle bäras utan så mycket annat...

Men vi fick även en glimt av vart vår värld är på väg och det var minst sagt skrämmande... Jag pratar inte om uteliggaren Tommy på tunnelbanan som försökte tigga ihop 40 kronor till härbärge, inte heller om klimathotet, utan jag pratar om Tomten. När vi gick förbi en mataffär på Sveavägen som gjort sig känd för reklamen om en överklassfamilj och sina låga priser, en lågbudgetaffär helt enkelt så såg vi honom! Stackars lilla Herr Tomte. Finanskrisen har tagit så hårt åt honom att han tvingas handla på Lidl! Vi säger bara en sak: ni kan ju glömma alla dyra julklappar ni skrivit upp på er önskelista och börja hoppas på, i bästa fall en halv falukorv från Tyskland. Inte nog med detta. I närheten av Plattan såg vi honom igen, eller så han kommer se ut om kanske två år. Jaa, vad ska man säga. På grund av det outvecklade sociala skyddsnätet för tomtar så hade han blivit uteliggare. Om vi inte gör någonting snarast så kommer julen att vara lika utrotningshotad som VHS-filmerna inom ett halvår, och betänk att det endast finns EN Tomte! Gör någonting! En enda person kan inte rädda Tomten själv men alla kan vi bidra med någonting. Skicka honom din veckopeng en gång i månaden, sticka en varm, ny tomteluva eller erbjud dig att koka hans gröt varannan morgon. Vänta inte! Imorgon kan det vara för sent!...

...precis som det jag bad er hjälpa mig med i inlägget den 20 oktober. Min musiksmak är även den utrotningshotad. För att ge er ett skräckexempel: den sista låten som hamnade i min mobil var "Jag vill vara din Margareta" med Sten & Stanley! Därtill finns Black Jack's "Inget stoppar oss nu" och en liveversion av "Bara hon älskar mig" med Blond från Melodifestivalen -97. Dessuotm blir jag glad när jag hör "Kom hem" med Barbados. 

HJÄLP!


Serieledning!

5-3 innebär serieledning för LHC. Förutom att upplysa er om denna viktiga nyhet tänkte jag dela med mig av ett litet kändisspan. Nämligen Chris Härenstam, han mumsade i sig en hamburgare utanför min kiosk...

Annars är läget lugnt i Linköping efter att alla besökare har åkt hem. Jag ska få lära mig allt om Crescents nya barnvagnar på onsdagmorgon annars är veckan rätt så blank, så om nån vill hitta på nåt är det bara att höra av sig!

Puss och Godnatt på er


"Spansk" champagne och kristallkronor

Idag har jag hällt ut dyr Cava i en sopkomprimator... Schtekigt är bara förnamnet!

Det är sjukt mycket jag vill skriva och berätta så i all upphetsning kommer jag nog glömma bort lite saker här och där. Men det stora hela är så här:

I the town of Linköping var allt som det skulle. Tisdagskväll med kladdkaka tillsammans med Tora, Liza, Anna E., Rasmus och Eve! Lövely! På onsdagen var det brunch hos Ella-Bella, even more lövely! När Anders kom hem åkte han, jag och pappa till Vansito och höjde julstämningen med råge! Skumtomtar och julchoklad kändes HELT rätt.
       
En underbar timslång promenad i Novemberljus när mamma slutat fick runda av ännu en hemmadag och mitt täcke var skönare än någonsin när jag väl kröp till kojs. Borde ta med det upp till Sthlm. Vaknade på torsdagen och funderade på vad som saknades för att min LKPG-tripp skulle bli top noch. Mys i Lizas kök, såklart! Carro var ju också på besök från GBG där hon numera håller till så det var rena rama (Rolf) kafferepet, fast terep.
 
Det kändes mer än vad det brukar göra när jag satt på tåget till Stockholm igen.

Hela helgen har sedan gått åt att jobba på Matmäsan. Sjukt mycket folk och lite tradigt men de dyra desserterna, alla kändisspan och sköna folk bredvid gjorde det uthärdigt. Svenska dialekter i all ära men att jobba med en australiensare gör allt så mycket härligare. 
 
Dessa kändisspan har jag samlat på mig på mässan:
Glenn Strömberg borde ha svenskt rekord i största prillan.Enorm!
Fredrik Eriksson, Paul Svensson, Niklas Ekstedt - kända svenska kockar.
Mikael Bindefeldt - så nära Stureplan jag kom i helgen
Bengt "Asasch" Frithiofsson med konstiga huvudbonader...

Nu somnar jag snart för jag har hästhoppning på i bakgrunden. God överklassnatt på er!



AAAAAAAAAAAHHHHHHH!

Nu! Ge mig nåt NU! Jag har INGEN ANING om vad jag ska göra, vad det ska bli av mig. Ibland känner jag en lättnad över att det finns så många olika möjligheter men å andra sidan blir det jäkligt svårt att välja då... Stockholm? Linköping? Norge? Haparanda? Ja, varför inte? Lite förändring och lättare att få en bostad att julpynta!

Har iallafall ett STORT projekt på gång, ibland. Hoppas kunna forma det lite bättre och verkligen göra ngt av det.

Lite tisdagsmusik. De är faktiskt en liten del i mitt projekt.

Nej nu ska jag baka till mina ÄLSKADE! Har saknat er så häääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär mycket!

Bababababa

Uppenbarelse på jobbet!

Jag stod och funderade på olika smörgåsar på jobbet idag och då kom han! Eller gick förbi snarare och det var bara JAG som såg honom!! Likt en himmelsk uppenbarelse svävade han fram, Ola GUD Lindholm. Jag ville bara ropa ut min glädje men ingen hade märkt någonting så jag gick in i kylrummet och telepaterade mitt budskap till Magnus Nyberg. Hoppas att det gick fram! Fick du det???  

Gammalt kändisspan: Pappan i Tzatziki, morsan och polisen! SÅg precis likadan ut.


Nu blir det mat innan X2000 med sista minuten-biljett =)

Kerstins allhelgonamysterium

Så länge jag kan minnas så har all helgons dag inneburit en trip till kyrkogården och en kamp om överlevnad. Det är alltid SVIIINKALLT på kyrkogårdar på all helgons dag. På något sätt lyckas man alltid klä sig för kallt och får stå där med lång näsa och nästan doppa huvudet i stearinet för att inte hamna under jorden vid nån av gravstenarna pga att man frös ihjäl. Kanske är det alla andar som längtar efter sällskap och vill få över så många som möjligt på andra sidan livets ridå. De hittar helt enkelt på en dag i början på vintern, som de vet alltid tar oss människor på sängen, ("Men kom inte vintern väl tidigt i år?", och nästa år och nästa år och året efter det också.) då de vet att många inte klätt sig tillräckligt och så försöker de frysa ihjäl oss...?

Nå i alla fall, den här gången tänkte jag inte låta mig luras. Långkalsonger, jeans, strumpor och varma skor, långärmad tröja, varm kashmirtröja, vindtät jacka, varm halsduk, tjock mössa och vantar. Jag skulle inte frysa!

Gissa vem som frös som en gris redan utanför porten på väg in i den ganska varma bilen? Ja, inte var det Aaron Carter iallafall.
Lägg all helgons dag i slutet av juli nästa år!

RSS 2.0