Och där var säsongen över.

En underbar sommar med underbara människor är nu slut sedan Gröna Lund stängde sina portar i söndags kväll. Men inget ont som inte för något gott med sig. Eller som vi säger: Ingen lönesöndag som inte för en pubkväll med sig. Jag, Martina och Emma sprallade runt ganska bra till både "Poison" och Justice.



Dagens kändisspan: Bo Kasper Sundström - sångaren i Bo Kaspers Orkester åkte tuben samtidigt som jag härom dagen. Läste nån dag senare en intervju med honom i DN. Den måste ha ägt rum samma dag, eller så har han bara ett par kläder. Vem vet?

Såg en kul grej på Internet idag. Ni vet, på en del sidor får man även se de senaste rubrikerna. Det stor iaf så här:



Lokalt: Rånförsök i (nånstans)       Världen: Snö har fallit på Mars

Hallå! Borde det inte ha stått Universum då? Bara tänkte...

Räknade ihop min dricks idag som legat i ett plastglas i mitt skåp på jobbet och vuxit till sig under sommaren. 151 kronor. Jag tackar jag! Ett bra exempel på ordspråket "Många bäckar små", som annars verkar lite diffust.

Nej, nu ska jag sova. Snart.

Hmh!




Förlå Martina att jag snodde din bild

Som de stjärnor vi är

Oh, det har varit glammit värre! Grönans avslutningsfest var i år en stjärngala med hollywood-tema och innehöll allt en riktig gala ska ha, ned undantag för riktiga kändisar... Vi passade på att gå in i några extremt bitchiga och underbara roller och klädde ut oss till The Plastics i filmen Mean Girls. Klockrent - watchclean!

Så fort Liza orkar sträcka sig efter kameran där nere i Linköping så ska det komma upp lite bilder här. Av mig kan ni få se första hälften av kvällen! Here it goes:

 
Förberedelser i full gång!

 
Martina som Linday Lohan med Burn book:en framför vår limousin!

 
The ride!

Jaa, to be continued alltså. Men sjukt roligt hade vi!


Isbergssallad och raggarbilar

Idag skulle jag städa. Städa ja... Lite lunch skulle ju sitta fint... Jag åt mina blodpuddingskivor med lingon och sallad och lyssnade på ett P1-program om Rockabillykulturen i Torsby som jag spelade in i april men inte hunnit lyssna på än. Vet inte om det var så intressant för när jag ätit klart lade jag mig på sängen för att lyssna klart och vaknade upp till en intervju med Lasse Lindh som kom efteråt på bandet. Det var däremot bra! 

Sen städade jag hela lägenheten och gorde en smoothie men hallon, mango och havregryn. Yummy! (Oh, Christer Sjögren på TV-reklamen).

Nu sitter jag och degar framför Idol och väntar på att jag ska bestämma om jag ska se Höök klockan nio eller om lägenheten kommer vara för mörk sen...

En nice surprise var att en liten Evvelajna kommer och förädlar mig med en visit imorrn! Look forward to it! Även sista detaljerna till avslutiningsfesten skall fixas imorrn och utgång nånstans... Håll ögonen öppna!

Pratade med Liza på den däringa telefonen idag. Då var hon och vandrade vid norska gränsen. Teknologin är la bra häftig!


Jag vill också gråta ut i Peter Jihdes armar.

Just so you know

Härom veckan tänkte jag stryka ännu en punkt på min grow-up-lista och skaffade mig ett mobilabbonemang från Telenor. Jag älskar inte dem ännu... På grund av detta fick jag ändrat nummer fast den övertrevliga [Vicktorr] i affären sa att jag skulle behålla mitt gamla. Men jag har ringt och sagt till dem så om någon vecka kan jag få tillbaka mitt gamla, kära nummer. Detta har dock lett till att det är väldigt tyst i min telefon, och en konsekvens blev att Victor, Carl och de andra i Sugarplum Fairy inte fick ha mig och min kusin med på efterfesten igår. Too bad!

Måste slå ett slag för en gammal låt från 2004 eller nåt, kände att jag kan ta till mig texten till fullo nu när jag bor i DKH (Den Kungliga Hufvudstaden)... http://www.youtube.com/watch?v=oMwmE-Lj79o


Man kan inte baka en kaka utan mycket deg...


Jo det var en sak till

Hittade en till kul grej som ni, liksom jag, kan roa er med. Var inne på en blogg som tillhörde en författare som skrivit en bok jag nyss läst och fullkomligt älskat: "Dannyboy och kärleken". Han i sin tur hade haft kul på den här sajten med anagram: http://www.arrak.fi/sv/ag

Skrev in mitt namn och fick 29 olika varianter.
 
Topp fem:

  • ren skit
  • sir kent
  • skit ner
  • stenrik
  • stinker

Enjoy!


Fredde Raj-Raj

Tja och hej och läget?

Liza är just nu långt ifrån civilisationen uppe i Idre Fjäll för att vandra, ta hand om barn och gå på anställningsintervju för att vara skidlärare. Kross your fingers!!! Vore det inte ganska så nice att ha en vän där uppe som ser hur cool som helst ut i googles, kan lära er åka "köttbulle, spaghetti" och guidea er i nattklubben "Utsiktens" alla dunkla vrår. Jag hoppas.

Själv skulle jag idag titta på en lägenhet var det sagt, men när jag kommer fram till Husby (jo, liite kulturkrock) och ääntligen hitta det förbannade huset så får jag inte komma in! Nej, då var lägenheten typ uthyrd. Mucket konstigt efetrsom jag ringde henne femton minuter efter att hon lagt upp annonsen och då fick beskedet att jag gärna fick komma och kolla på den klockan 18 idag. Nej, jag litar inte på kvinnor som låter som sluddrande muminmammor. Hade nog ändå inte trivts där.

Jag hittade dock ett sätt att lätta upp stämningen på. Fredrik Reinfeldt var gäst i "Videokväll med Luuk" och Kristian Luuk lyckades i slutet få stadsministern att studsa upp och ner. Ganska oslagbart!

Nu håller jag som bäst på att ta mig i kragen och imorrn ska jag även socialisera mig lite.
Puss och god natt!

Kloka ord från en man i klänning.

Hej alla glada! Dela med er av erat humör, tack!

Just nu hoppas jag att Liza provjobbar på Subway på (...hm...vänta lite...säg inget...) S:t Larsgatan. Grillar, brer och slår in mackor så det stänker om det. Eller det kanske inte är så bra om det stänker... Så det står härliga till! (oh, pensionärspoäng på den). Själv såg jag Thomas Di Leva på TV i morse. Eftersom ordet "effektivitet" har satt sig djupt under den här sommaren och gjort att jag omöjligt kan göra en sak i taget så gjorde jag frukost samtidigt, men det lilla jag höra var värt att skriva ner, eller upp..

"I Universum är allting möjligt"
"Alla föds med en unik dröm i sitt hjärta"

och för att inte tala om hans sätt att deala med att någon ifrågasatte honom:

"Jag har bara en idé om här och nu, att jag sitter här. Ställer någon en fråga så svarar jag på den utifrån mitt hjärta. Jag kan inte svara utifrån ditt hjärta."


All kärlek till honom. Han har gjort sig förtjänad av den.

Hello Europe, Stockholm's calling...

...thank you for a wonderful evening.

Idag har jag och Martina totally ägt Pizzan och resten av det som kallas världen, med god hjälp från Dan och Lova. Musik i kiosken = en pepp dag hur lång den än är på pappret. Det har varit skön musik och snack om Anders Wendin som dominerat dagen. Eller vad sägs om dessa höjdpunkter:

Martina och Lova står båda böjda över pizzaugnen och sjunger smått "Girls just wanna have fun..." medan de lägger upp vesuviobitarna på slicebrickorna, det är så man blir tårögd.

Liksom när Martina dyker upp bakom kylen och brister ut i "Anders i mitt hjärta"...

Martina kommenterar att hon gärna kan vara A. Wendins delight, för som hon sa igår kväll: "han får mig att bli grov".

En helt härlig dag iaf. som egentligen började med en trevlig fika på stan med en gammal klasskompis på genomfart, Jeppsson och slutade som gårdagen, jag och Martina, höga på Moneybrother, följde Patric för att godkänna eller döma hans fotomodell... 

Några kändisspan från senaste tiden som legat och gottat till sig i minnet:
Höll på att krocka med en miniliten Anna Sahlin i Green Room på lunchen idag, Jennie och Benke från Bounce på Kungsgatan, Gudrun Schyman på Drottninggatan, Mona Sahlin nån annanstans och självklart har min stalker varit i farten ännu en gång - Janne köpte Magnum och Göteborgs rapé i Vi-butiken. Har säkert glömt någon.

Btw så var både Miss Li och Thomas Di Leva på sista Sommarkrysset idag för er som inte hört soundcheckarna hela dan. Har sett honom live på Peace & Love förra sommaren då han försökte ge hela publiken en "kosmisk orgasm". Vet inte hur det blev med det idag men konfetti föll iaf från himmelen när hans ord avslutade hela kryss-sommaren: "vi har bara varaaandra, vi har baara varandra".

Med tanke på vem som nämnts mest i detta och förra inlägget kan ni ju lätt svara på dagens fråga om vem ni tror jag "you tube-knarkar" just nu..

Good night - see you in court

Jag och Martina gick, runt, runt, runt i Gamla Stan och letade efter hans efterfest.

Någons alkoholångor ligger kvar som en sötsliskig dimma över tunnelbanesätet  där jag sitter själv med kroppen fylld av lycka och harmoni tack vare en skäggig man med lockigt hår och universums härligaste röst. Hösten har gjort det kallt ute men jag är varm tack vare honom, och chokladmjölk från Seven Eleven.

Jag kom på definitionen av en känsla ikväll. Det är fan sant och så nära man kan komma en förklaring, att ordet känsla är synonymt med Anders "Moneybrother" Wendin. Det som finns innuti min kropp ikväll där jag står vid Stora Scenen på Grönan efter jobbet, det som får både min hjärna och mitt hjärta att vilja sprängas för att jag inte har någonstans att göra av det - det är en känsla. Trots att jag bara såg extranumret av konserten kan jag leva på det här resten av hösten, minst.


Tack!

Hej allihopa!

Nu har jag varit tillbaka i Linköping i snart en vecka. Den har kantats av halsont, intervju och möten. Har inte alls varit så social som jag borde, men jag lovar att bättra mig! Jag får väl skylla på min hals och på att jag ville packa upp hela mitt liv från Stockholm så att allt hamnar på rätt plats, man vill ju inte hitta glassen i garderoben och byxorna i frysen som Alfons och hans pappa gjorde när de hade varit och handlat. "Var sak har sin plats."

Självklart har jag inga kändisspan i Linköping men jag har hört historien om när Kerstin träffade Johan Glans på Götgatan. De var båda ute på varsin helt vanlig promenad, men hon trodde defenitivt att han skulle vara längre!

Rykten har också nått mig som talar om att det är ett datorinköp på gång uppe i Stocholm så förhoppnings kommer vi kunna få lite spännande nyheter inom en snar framtid.

Keep it real
Liza

It's the end of an era....one might say.

Jaa ni. Nu sitter vi här efter en UNDERBAR sommar och det är oundvikligen the last message composed totally together!.....

UÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

=.(

Vi tänker tyvärr inte slösa bort hela denna sista natt på att skriva på datorn utan vi ska ägna oss åt mycket viktigare saker, såsom Alexander Skarsgård naken i en dusch med bara en ondskefullt placerad handduk framför.

Så from all of us to all of you:

Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No? Dust? Anyone? No?


It all ends where it started...

Vatten i näsan och torkade tårar

En ganska lugn men, för att hålla traditionen levande, ändå händelserik dag. Gick upp relativt tidigt och åkte in till Medborgarplatsen och Forsgrenska badet. Där simmade vi runt, runt som två irrande guldfiskar (oh, en sten.... oh, en sten... oh, en sten...) innan det var dags för bastun. Kunde inte låta bli att jämföra lite med vår lilla (större) simhall i Lkpg.

Forsgrenska v/s Simhallen:
  • pris      1-0    50 kronor eller hundra?? We don't really care, got it for free!
  • renlighet    1-1   Klart det inte kan vara heelt utan spår av liv men helt klart skönare att slippa sätta sina nytvättade små fossingar på blött omklädningsrumsgolv här.
  • bassänger    0-1 (lätt) Vi är nog liite bortskämde med vågmaskiner och supersnabba vattenrutschkanor men det är ju så mycket roligare. Dock räckte den motionsbassäng om man är där bara för just det ändamålet.
  • bastu  1-1   Bastu som bastu. Ångbastu på båda ställena men man kände sig mest som en kokande potatis därinne...
  • omklädningsrum   0-1 I Stockholm har de en trend att man ska ha med sig eget hänglås om man går och tränar eller simmar eller nåt annat kul. Som lantis kan man då få köpa ett för 30 kronor. Inte så kul. Bättre med en utlånad guldpeng i skåpet. Toaletter fanns inte heller så tillgängligt men annars helt ok.
  • atmosfär  0-1 Kul att Forsgrenska badet finns där mitt i den södra smeten men tycker ändå synd om de barnen som var där med skolan och inte hade så spännande bassänger att leka med som vi växt upp med. För att vi är liite bättre än dem. Hahaha!
  • bubbelpool   0-1 Syns inte - finns inte, kan ej jämföras med de två som finns i Simhallen.

So the conclusion is: 3-6 Bapapapaapapaa: ddddagens siiimhaaall: Simhallen i Linköping. Go there!

Så nu vet ni. Men fortfarande har ni inte fått reda på det som ni undrar över allra mest. Vilka var tårarna som torkade på kinderna i kväll? Kan det ha varit de av glädje när Liza desperat försökte få in ett "n" efter "m:et" i Stockholm? Kan ha varit, men det är inte de vi syftar på. Vi har suttit och tittat på "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta" och trånat efter  Ryan Gosling. "Me waaant! No, he'is all mine! No, mine! Mine!...etc...."

Ni därute som inte kan sova eller som vill ha något mer att titta på när ni googlat klart denne nykomling kan få lite bilder från vårat jobbs 125-årsjubileum som vi totalt glömt bort att nämna. Sorry! Det var i söndags och då dök det upp lite fint folk på scenen. Enjoy!



Häj då macken, sess imörrn!

We're back kickin' ass!

Sååååå, nu sitter vi här igen. Lite klokare lite vuxnare liite mer kändiskåta. Vi har farit runt lite i landet, först till en håla sen till en mindre håla, via en mindre storstad och sen tillbaka igen. We have seen it all!

Förra måndagskvällen vidgade vi våra vyer ännu än gång och tog oss ut till "Flempan" (översättning för er (oss) bönder: Flemingsberg) för Sing Star-kväll i Martinas lilla lya med henne, Kristin och Linnéa. Njut av det ni, av någon dålig anledning, missade:


Tisdags morgon vaknade vi upp på ett golv och undrade var vi var nånstans. Men vi tittade upp och såg Martina stirra på oss och fatta att vi var kvar i den mysiga studentlägenheten. Hem och fräscha upp oss innan vi träffades igen för lunch på Kopanjang. Mumsig mat, coola toaletter och första kändisspanet. Lite mer flyta runt på stan och sen var det kväll.



En onsdag hade vi bestämt oss för att dra ner till Götet. Men eftersom Fjollträsk inte har såå bra kommunikationer dit mellanlandade vi hemme i vårt trygga Linköping som förändrats lite väl mycket sen sist. En nyrenoverad galleria och butiker på G kan vara mycket att smälta på en gång. Tidig torsdag gick tåget via det lilla lilla Nose Lake men vi kände inte mycket utav Backyards ande där vi satt utanför pressbyrån och väntade på Vättertåget. Redan vid tio var vi framme på framsidan av landet och arbetade oss igenom Nordstan innan vi fick dagens bästa surprise: en lunch med Carro!!!! Hon höll som bäst på att aklimatisera sig i staden som blir hennes hem några år framöver. En halvtimme efter öppning gick vi genom VIP-ingången in på Liseberg och startade en galen dag i barnslighetens tecken när vi studsade runt som två kaniner på exctacy. Ni skulle varit där, man vet inte vad glädje är förrän man upplevt den på Liseberg med oss! Höjdpunkten rent faktamässigt och känslomässigt blev Balder och våra "schteekarpistoler" på kortet. Efter finalen med cover på "Ramlar" från Taubescenen var vi redo att ramla Avenyn fram till stationen. Halv tolv satte vi oss på bussen och Kjelle, vår chaufför i skymningen tog oss hemmåt.


Fredag var lika med hemmamys i respektive familjer och på lördagen bar det upp hit igen. Lite skönt att slippa stänga in den stockholmska vi har för att inte bli fientligt bemötta i Göteborg, det gäller att ta seden dit man kommer.

Idag har vi däremot varit på Stand up Istället för bio och fick oss en liten måndags-surpris i form av Magnus Betnér i andra akten. Janne var sig lik och fortsätter sin stalking-bana. Han har nu även börjat hälsa på oss. Såå tighta!


Och nu: Dagarnas kändisspan (utan inbördes ordning):

Christer Sjögren - Sågs ätandes lunch i vår personalmatsal inför Sommarkrysset, han är fortfarande vår!
Johan Rabeus - Inne på Granit på Götgatan
Magnus Betner - Surprise på "Stand up istället för bio"!
Benjamin Wahlgren - Köpte pizzaslice utan dricka, snåle jävel...
Anders Fridén, sångaren i In Flames - Gick med sin son på Grönan
Emma Igelström - Vandrade med klapprande klackar längs Avenyn
Markus Krunegård - Det första vi såg innanför grindarna till Liseberg, nice välkomnande =)
Patrik Isaksson -
Följetongen fortsatte på invigningen av nya Filbyter i Lkpg.
Amy Diamond - Även hon käkade på Green Room bland oss dödliga...
Svt-profil - Låter läskigare än vad det var, men vi kan tyvärr inget namn... På Kopanjang satt han iaf.

Nu börjar chokladkakan ta slut och teet har kallnat för länge sen. Time for bed!
Kommer vi tillbaka? Dä spörs!

RSS 2.0