Årets längsta dag

Hej alla bloggläsare!

Efter att Kerstin åkt igår eftermiddag lämnade jag Hökis vid 4-tiden och kom hem för en halvtimme sen. Igår var det parti hos Lenita, där det sjöngs singstar tills vi blev hesa hela bunten för att fira att vi har fått lön. Eftersom hon bor i Roslags Näsby blev det jobbigt att ta sig hem så jag fick barmhärtigt nog sova på golvet på Resarö, där jag också firade min midsommar eftersom både Jonte och jag var helt övergivna av våra "sambos" och tydligen de enda som inte jobbade eller hade andra planer av allt folk på grönan. Trevligt blev det iaf, har till och med sett en midsommarstång, ett dansgill och ätit sill, så det blev lite riktig svensk midsommar till slut.

  

I helgen ska det jobbas och på söndag blir det Sex and the City på bio, Grönan bjuder! Najs! Sedan på måndag bär det av söderut till hemstaden och eventuellt ett stopp på Harstena.

Lav ya all
Liza
xxx

Gårdagen - den sorgen...

Igår

Om sälva matchen har vi inte så mycket att säga förutom att Kim ägde och Zlatan kunde ha lämnat mittcirkeln liite oftare. Den kan sammanfattas i två ord: No comments.

Gårdagens näst största besvikelse:
Vi skulle lära oss alla fyra verser på Sveriges nationalsång, men då visade det sig att det sen 1866, eller nåt, bara är de två första verserna på visan som är Sveriges nationalsång. De två andra fick liksom inte vara med. Så vi lärde oss Rysslands istället. Så vi hade nåt att vissla på när vi besvikna promenerade till Centralen efter matchen.

Men det fanns ju en tid före matchen också, då vi var peppade och höll modet uppe trots att vi inte fick med oss någon till Kungsan utan parkerade oss i soffor på Krejsy's istället. Då var vi så här glada:

           

Nu ska Kerstin lämna storstan för skogarna i norr. Liza stannar över helgen och firar chill-midsommar på wesawö sen bär det av söderut för en vecka.

We'll be back, whether you want to or not!

Islands nationaldag, vive la revolucion!

Det har vi firat med att....

Fjällvandra? Vandra i kloaker?
vandra i regnskogen?


Näääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää......"Pappa åkte på affärsresa dårå".

Vi har varit på

Aquaria!!!
Eller hur var det nu Liza?

Det var faktiskt lite roligt att krypa runt med småbarnen i hajtunneln, bli rädda för kackerlackan på väggen och tävla i "fisk-spotting". You should try it!

En annan sak vi gjorde idag och startade vår nyttiga och kulturella dag med var ett besök på Friskis&Svettis. Underbaraste snubben som ledare. Vi stod där, ca tio pers i en ring, i Folksams gamla matsal i Farsta Centrum medan regnet öste ner på folket utanför. Kunde kännts lite deprimerande men med en gálen 40+are som skakade på axlarna, tittade i kors och snurrade runt i mitten blev allt helt underbart! Lätt sötast i stan idag!

Efter en promenix hemåt och blodpudding med grädde(?!?) och sylt begav vi oss till Djurgården för muséebesöket. En sväng till Grönan (surprise!) efter det för att hämta mer Friskis-biljetter och möta upp Eric för att hitta på nåt kul i storstan. Vi endade up på Pizza Hut (hutt, hutt) där vi lyckades dela på en Familjepizza och en pitcher Zingo innan vi sprang till Sergelbiografen (man - thats huge!) för att se "What happens in Vegas". Passade perfekt med lite Diaz åt Eric och Kutcher åt oss... Bara så ni vet så ska man stanna kvar efter eftertexterna, hur långa de än är. Vi tre var de enda i hela salongen som fick se det verkliga slutet! Suckers! Dessutom kan man tjäna en och annan krona på panten, om man vågar leka lodis ; )



Jaa, det var väl typ allt från denna lediga dag. Imorrn blir det Kim i Kungsan! Mer än tre minuter, tack Lagerbäck!

Två tjejer som tydligen är wild and crazy enligt vissa...


boknörd?







Vi hittade det här på Kristins blogg så vi var tvugna att testa!

Snart ska vi äta Tacos och nybakad kladdkaka med jordgubbar...det ska inte du! HAHA!
Puss

Roadtrip till Stockholm!

Idag har vi kört bil hela vägen från Linköping till El Stockholmo, alldeles alldeles ensamma! GRYMT KUL HAR VI HAFT! med Jumper och Håkan, och lite Mambo no 5.... Vi gjorde ett pitstop i Nyköping och fortsatte därifrån en Max-flagga rikare. (Wooohoo!)

Men det som dagen egentligen har handlat om är: Snälla rara söta Anna, som Ronny & Ragge skulle ha sagt.

Vid 11 träffade vi vår underbara Carro som precis kommit hem från U.S and A! Fett kul och fett nice att äntligen träffa henne igen!


Carro lärde sig posa under sin prao-period på Playboy Mansion?

Strax före klockan 12 var vi på plats utanför Berzan för första gången på ett år och tittade på alla förväntansfulla studenter som hängde ut genom fönstren. Vi kände oss gamla! Efter en underbar utsprings-pose (Batman) träffade vi äntligen Anna på skolgården för att tynga ner hennes nacke med godis.


Det var inte lika röjjigt på flaket som förra fredagen men de lyckades ganska bra här också. När vi sett dem åka iväg från skolan begav vi oss in till Stora torget för att trängas med alla andra och titta på alla flak. Vi var bara liiite avundsjuka!


Ungefär så här mycket folk är det som kollar på flaken i Linköping, bara så ni vet 08:or

Sedan blev det mottagning hemma hos Anna. Det var mycket gott och mycket trevligt! Hon fick bara uppblåsta badbollar i paketen. =)

sötast i stan! Dyngrak? Finemang!!


dudududududududu...BATMAN!



Och en sak till... GRATTIS på Studenten och till jobbet på GRÖNAN!!!

Vi väntar på dig här uppe. JALLA JALLA!

Puss och Godnatt!

Ett dygn i Läjnkööping

Det är sjukt vad fort kroppen anpassar sig till olika miljöer. Var på trevlig indisk middag igår och hörde själv hur burkigt och stockholmskt talet som kom ur min mun lät. Men nu - vips- så höörs det lixsåm lite mer vart ja ä ifrån.

Började dan med skolavslutning nr. 1 för min del och det visade sig när jag kom hem igår att min lilla bror inte var så liten längre... Tiden går fort när man har roligt och nu ska han in till skolan i stan i höst. Snart är man väl sextio plus och får förhoppningsvis gå på sina barnbarns skolavslutningar och klaga på att de inte sjunger några psalmer och att de har byxorna på tok för långt ner...

          
Vi var tvugna att ta lite posebilder...

Imorrn är det Annas student som gäller!! Får se om de lyckas leva upp till våra högt ställda förväntningar från Stockholm...
                                                          
                                                                                                                      Hörde förresten på lokalradion att Liza har anlänt!

Back to the woots (roots).

Yo! Här sitter jag nere i LKPG för första gången på 6 veckor. känns lite strange sådär.

Igår spelade Sverige röven av Grekland vad  jag har förstått eftersom jag själv stod och räknade kassan när alla andra såg matchen. Kim behövde tydligen inte ens spela för att bevisa att han är bäst. Det märks ändå...

Lite kul var det iaf att se hur svenska vi svenskar kan bli när det är tillåtet. När jag och Liza äntligen stod på tunnelbanan hem efter lite After var det ett gäng som fortfarande höll lågan uppe. de ville inte sluta hejja.. tillochmed när vi kom till Gullmarsplan var det en stackars sate som sprang runt och ropade: "Varför är ni så tysta? Vi vann ju!!! Ouuuuuuaaaao!!!Ha det bra."  och fortsatte vidare.

Gårdagens citat: "Alla som är från Värmland ropar Tjipp och Hej!"  (hejjarramsorna tog en liten annan vändning för en kille på tunnelbanan).

Ps. Folk här pratar konstigt...igen...



De hann tillochmed kakla om i stan för att Sverige vann matchen!!

Solbad och Piña colada

Jaa, det låter som en heldag i solen med grillparty till kvällen, men faktum är att det precis beskriver vår dag på jobbet. I dag har Pizzan tillhört oss: jag, Liza och Dan på ett hörn. Allt har funkat bra, typ, och vi har kunnat vara ärligt trevliga mot gästerna. En bra dag helt enkelt. Iofs har inte Liza kommit hem än så jag vet inte hur den sista timmen var...

Ett litet dagens kändisspan: Killen som spelade antingen Hasse eller Klasse i "Eva & Adam" - Yeah, thats cool!

Nu tänkte jag slösa bort lite av mitt liv på faceboken men kompenserar det genom att lyssna på världens bästa låt med Mando Diao samtidigt. Det är nåt som är nyttigt!


Ps. en Liten rad Till min Mamma som äääälskar vårat korrekckta seTt att Skriva, klarAr dU av att läSa detta?? synns pÅ OnSdAg!!! pOk

Allt kan hända i storstan´...och gör det också

När Liza och jag skulle gå in ut till Grönan för att jobba gavs det ut smakprov på ekologisk juice på Norrmalmstorg. Vi  stannade självklart till för gratis är gott och där stod även ett gäng "grabbar" i late 20års åldern som var ute på svensexa. En av dem hade en lite kul tröja som vi skulle vilja veta var han hade införskaffat. Vi hade precis gått därifrån när vi ångrade oss och vände tillbaka för att ta reda på svaret. Hur det kom sig vet nog ingen riktigt men vi hamnade i en deal som slutade med att vi skiljdes åt fem minuter senare, vi - en snygg tröja, en trasig old school-väckarklocka och en flaska öl rikare. De - en tröja fattigare men en upplevelse och minnesvärda mobilbilder rikare.

Jag tror vi lämnar det där. Både för er och vår skull. Ni får fundera hur mycket ni vill på vad som egentligen hände men ni kommer aldrig ens vara nära.

BTW så är folk inte riktigt kloka här uppe som inte spenderar en het sommardag på någon strand eller annan badplats utan hellre går och trängs med svettiga människor på Grönan. Ja ja. We survive, hope they do too.

Nu är vi heta för vi har druckit te.

Shit happens when you party naked

En prickig studentmössa och en getfärgad hund...

Idag har vi tagit ännu ett steg utantför stans gränser, men fått större insyn i stockholmarnas traditioner. Vi åkte tåg till Handen och såg Emil "springa"(?) ut(?). Det har alltså varit studentfirande idag. Några saker vi har lärt oss om firandet här uppe är:

  • Man har minst tre olika outfits under dagen. En när man springer ut, en på flaket och en på slutskivan på kvällen. Smart men jobbigt?!?
  • Det blir ingen folksamling i stan för att titta på de som åker flak.
  • Det finns guldiga studentmössor. ASGRYMT!
  • Man har en stor skiva för hela klassen/skolan med inbjudna vänner på kvällen istället för middag med klassen. Vilket innebär att man är hemma med släkten mycket längre.
  • Det gör ont att erkänna men det var lite mer röj på flaken med halvnakna-öl-och-champagnesprutande-människor.
Vi har även hittat några brister:
  • Folk här uppe kan inte Lambo
  • De kan inte heller texten till Studentsången
  • De skriker inte "var är mössorna?" eftersom de själva inte har dem på sig då de kan bli smutsiga på flaket.
Efter utspringet åkte vi till Tungelsta, ett ställe vi har hört mycket spännande saker om...Där bjöds det på underbart god lankesisk buffé och trevligt sällskap. Det fanns även en hund stor som en häst, en schabrador och en getfärgad, bollgalen hund.

När vi väl hemma satte oss i soffan efter en fett(som man tydligen fortfarande säger här uppe) skön dag, kom vi på en allvarlig brist i det svenska språket!

Hur böjer man egentligen början i plural? En början, flera...?? HJÄLP!


                  


dET SKA INTE VA MER NU!

Inga coola killar men lätt en värd kväll på dansbanan

Igår var det så dags. Efter en halvdag i tvättstugan tog vi oss in till stan och Cityterminalen. Där mötte vi upp vår Anna som suttit och njutit (?) på en varm buss i fyra timmar. She was in town to do the audition till Grönan!

Avverkade några affärer innan vi träffade Jonte i Kungsträdgåren och "Smaka på Stockholm" där det fanns mat från jordens alla hörn (även om de flesta kan hålla med om att jordklotet är runt..). Spännande att vara lite kulturella och samtidigt få i sig en matbit tänkte vi och slog på stort. Tunnbrödsrulle med skagenröra. Mums! Det var ju faktiskt från andra sidan landet!

   Ready to go?     Soligt i Kungsan


Tog spårvagnen ut till Grönan och hann gå runt i typ en timme och visade Anna lite folk och grejer innan det var dags att dra sig till dansbanan. Lite glest med folk i början men det gjorde ju att man såg lite bättre. "Hur mycket har han i bakfickan?"



Efter att ha stått och kollat in alla proffsiga och lite mindre proffsiga danspar kom en låt vi kände igen och Liza och jag  tog oss upp och ut på golvet.
   Stilstudie #1      Stilstudie #2

Gick upp och satte oss vid Café Mollberg efter en stund för att sllippa se konstiga ut där vi hängde på staketet och ingen vågade (ville) ställa sig längst fram och leka groupies. Efter ett tag dök Erik upp för en snabbvisit och sen kom Kalle. Till och med Kristin vågade sig fram en stund trots att hon såg ut att skämma ögonen ur sig, fast hon sjöng med i texterna...

         

Sen kommer ju kvällens höjdpunkt. Jag tror inte det behöver beskrivas i ord... Se själva...

           
Ha ha ha, det var underbart!

Jaa, behöver väl inte säga att vi var nöjda och belåtna när vi efter lite väntan på folk hit och dit tog båten över till Slussen och gick och satte oss på After någon timma innan vi åkte hem för att sova. I natt var det Anna som fick besök av sillen i sängen. Dock var det något som inte stämde med Jonte...
 

"Jaag e lessen. Det var en olycka. Jag skulle shamponera Markus och så ropade mamma från köket..."

Nej nu ska jag nog sova en halvtimme innan det är dags att gå upp igen. Liza ligger här bredvid och snusar. Man kan ju undra vad hon drömmer om.




Lite mer random saker

Har varit alldeles för få dagens:-saker på sistonde. Så varsågoda:

Gårdagens sötast i stan #1: en farbror som köpte pizza av mig och undrade om man kunde få ett glas vin till.
 
Gårdagens sötast i stan #2: Torbjörn från Skåne som kom fran för en liten pratstund, kramandes sin gosehund som han just vunnit.

Gårdagen hemkänsla: Ett gäng från Hjulsbro, en skolklass från Finspång och en trio som klagade på att pizzan var mycket dyrare än i Skäggetorp fick stå för östgötafeelingen. Man kan inte annat än att le. =)




Men det är en vecka kvar tills vi åker ner och förfular vår dialekt igen. Så här är vi ett tag till...

Ö döu, flöa påre!

Helgen som gick men alltid kommer tillbaka

Joo, i fredags var Liza hemmafru igen men som tur var jobbade jag till 21 så hon behövde inte fixa fram varm mat på bordet tills jag kom hem, den här gången. Däremot fick hon göra något trevligare. Åka in til Centralen och hämta två vilsna Läjnkööpingsbröudar. Ella och Evve were in town!!


                             


Träffade alla tre när jag slutat på Mc D. vid Slussen. UNDERBART! Efter lite skitsnack och skräpmat var man hemma igen! På grund av att folk i den här stan har en tendens att inte skaffa sig några favvo-uteställen så var det svårt för oss att testa dem så vi hamnade i Humlegården med ett gäng ridande lumpare, dock inte för tillfället på sina hästar. Hade blivit lite lätt nackspärr då. En sväng till Norrmalmstorg och sen vidare till our indeed nya stammisställe: grekisk fa(s)t food på Medis! Ett kort stopp vid 7eleven och inköp av varm choklad, godis och ett litet kändisspan innan vi tog oss ut till hökis för att snaska och sova.

Job time för både mig och liza på lördagen och årets stooora glada(?) övverraskning:




Inventering+massor folk+urbra väder+sommarkryss+grej på tyrol=komma ifrån grönan 00.00 inte 22.15. men vi överlevde väl det med. Träffade the girls utanför Skeppsbar så fort som möjligt med hamburgesvinn i handen. Tog en kort sväng till After och träffade Jonas, Kadri och Sofia. Sen drog vi vidare till söder men vi blev inte så sugna på nåt ställe (   ; ) hmm  ) förutom den grekiska kebaben. Efter en varm brownie, inkommande "fyllesamtal" =) och en snabb träff med coolaste killen på söder - Johan, Ellas vän, blev kvällen liksom ganska fulländad ändå.

Kvällens fullträff: en man som gick förbi oss med hjälm på huvudet -
"När man går på Götgatan gäller det att tänka på tre saker: Att ha hjälm och ge allt. Nu kör vi - Full fart!"

Jobb igen på söndagen och bio-time efter det med Mr. Film himself - Emil. Den nya Indiana Jones blev det. Lite svårt att hänga med om man aldrig sett nån av de andra filmerna förut, men det var kul iaf. Älskar att bara göra saker så där. Skulle det varit hemma hade, åtminstone jag, typ planerat det en vecka i förväg fast jag inte haft något annat att göra. Love it! En liten promenad från Stockholm Södra till Mariatorget i medelhavsvärme fick oss att tro att vi var på bakgator i Grekland istället för i nordliga Sverige. Hem till kudden och den underbara helgen spelades upp om och om igen i våra huvuden och vaggade oss till sömns.
 

Jag och min kompis Kungen

Hej alla barn! Sitter här i Hökis och har min första lediga dag utan Liza. Men Elvis tar hand om mig och när inte han orkar längre så kommer Jumper eller Svenska Akademien och byter av så så långsamt blir det inte.

I torsdags var både jag och Liza lediga och vad gjorde vi?? Åkte in till jobbet så klart!? Vi träffade min kusin vitamin och så blev det In Flames för ungefär hela slanten. Liiite dålig moshpit dock...besvikna! Men eftersom vi var så inne i konserten ändå så har vi inga bilder därifrån... Fast en bild måste ni ju få se. När vi skulle in till stan igen tänkte vi skippa det kollektiva självmordet att tränga in oss på båten eller bussen med 16000 andra människor så vi tog en underbar försommarpromenad. Då fick vi se denna:



Det var lite tjusigt. När vi tillryggalagt stranvägen och övervägt att äta lite seeeen middag nr.2 men ändrat oss tog vi tuben till Gullmars och somnade nästan på bussen hem. Men det var det värt. Upp igen tidigt på fredag för att jobba. Yippie! Men det var något underbart som väntade...






...oooh - cliffhanger ; )


Btw, inlägget som kommer efter detta hamnade lite fel när jag kom åt den där rackarns knappen så ignore that!

Shake 'n Bake, but not so much shake

Det luktar nygräddat bröd i lägenheten. Helt underbart! Det blev även en kladdkaka och såna där svarta bollar med sockar på. Så duktiga har vi varit hittills idag, och bättre blir det med Pasta Bolognese till middag.

Dessutom började vi dagen med 50 sit-ups, 50 rygglyft och 20 armhävningar. Sedan skulle vi gå ut på promenad men då började det hagla, så dä bläv inge. Vi gick till affären istället.


Nu ska vi läskas

None None





Det trodde ni inte!

Jaa, nu är vi tillbaka, bara så där! Surprise! Ni trodde nog att vi antingen blivit rekryterade av någon hemsk Hammarbysekt eller bortförda av aliens...vänta nu...det är ju samma sak...

Här kommer det första utlovade:








Lite nice pics från vår gormetmiddag-kväll:



Röda ögon av hunger?



Mmmm



Mmmmmm


Apelsinmongo v/s apelsin mango?

RSS 2.0